Pliškovo bo v finalu Rima izzvala Konta

Niz zmag Kiki Bertens je končan. Da je temu tako, zasluge gredo Britanki Johanni Konti, ki je Nizozemko premagala v polfinalu turnirja serije WTA Premier v Rimu in tako prišla še do svojega drugega finala v letošnji sezoni. Tam jo čaka obračun s Čehinjo Karolino Pliškovo. 

konta 1024x659 - Pliškovo bo v finalu Rima izzvala Konta
Je Britanka končno našla tiste prave občutke? (Foto: Twitter)

Johanna Konta je v zadnjem času kot kaže vendarle našla občutke, ki so jo krasili že v letih 2016 in 2017, ko se je na WTA lestvici povzpela na visoko 4. mesto. Tedaj je 28-letna Britanka mlela vse pred seboj in se med drugim prebila tudi v polfinale Odprtega prvenstva Avstralije in Wimbledona.

Sledila je slaba sezona 2018, tudi v začetku letošnjega leta pa pripravljenost ni bila na želenem nivoju. Zdaj se forma strmo vzpenja, saj se je v Rimu v družbi samih najboljših prebila vse do finala, za turnirsko zmago pa se je pred kratkim že borila tudi v finalu turnirja serije WTA International v Rabatu.

V finalu sedmič proti Pliškovi

Tam je v finalu izgubila proti Grkinji Marii Sakkari, ki bi Britanki lahko nasproti stala tudi tokrat, a je njene načrte v polfinalu pokvarila Karolina Pliškova. Čehinja je kljub slabšemu začetku upravičila vlogo favoritinje in po uri in 27 minutah slavila zmago s 6:4 in 6:4.

Konta in Pliškova sta si do sedaj nasproti stali že kar 6-krat, s 5:1 pa v zmagah vodi Čehinja. Na pesku sta se tenisačici med seboj pomerili le leta 2011 na Češkem, ko je zmago s 6:2 in 7:6(3) slavila Pliškova.

WTA Premier 5 Internazionali BNL d’Italia (Rim, $3,452,538, pesek, zunaj), posamezno, polfinale 
Bertens K. (Niz/6) – Konta J. (Vb) 7:5, 5:7, 2:6
Pliškova Ka. (Češ/4) – Sakkari M. (Grč) 6:4, 6:4