Pia Marija Rebec po zmagi: “Zahvalila bi se očetu, ki me je ves čas spodbujal”

Ob teniškem slovesu od poletja in pred selitvijo v dvorane Tenis Slovenija tradicionalno organizira zaključne masterse sezone – Zavarovalnica Triglav Masters. V Kopru in Litiji se bodo oktobra predstavili najboljši slovenski igralci in igralke v vseh kategorijah.

Zmagovalca Zavarovalnica Triglav Mastersa v starostni kategoriji U18 sta postala Pia Marija Rebec iz TC Ljubljana in Lun Obrul iz ŽTK Maribor. Oba sta si v finalnem obračunu turnirsko zmago zagotovila po osvojenem tretjem nizu.

Torkovo dogajanje na Obali je bilo rezultatsko bolj izenačeno pri dekletih, kjer sta Brina Šulin (RADOM) in Pia Marija Rebec (TC-LJ) v polfinalu svoje delo kljub vsemu uspeli zaključiti še pred tretjim nizom. Šulinova je bila s 7:6(4) in 6:2 boljša od Zale Vnuk (MAXLJ), medtem ko je Rebčeva oba niza proti Anamari Žnuderl (MU-SO) dobila s 6:4. V finalu sta se igralki rojeni leta 2004 med seboj pomerili že 22. na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije. Izjemno izenačen rezultat in nenazadnje tudi dramatičen razplet je pokazal, da se igralki med seboj res odlično poznata. Še 16. se je zmage razveselila Pia Marija Rebec, a tokrat je bilo zelo tesno. Zmagovalko je namreč odločila podaljšana igra tretjega niza, ki jo je Rebčeva dobila s 7:3. “Zelo sem zadovoljno z igro, ki sem jo prikazala na turnirju. Zahvalila bi se očetu, ki me je ves čas spodbujal. Čestitke tudi Brini za odlično igro v finalu,” je po dvoboju rekla Rebčeva.

Tudi v finalu turnirja fantov je o končnem zmagovalcu odločal tretji niz. S turnirsko zmago se lahko pohvali 1. nosilec turnirja, Lun Obrul (ŽTKMB), ki pa je bil prav v finalu postavljen pred najbolj zahtevno nalogo na turnirju. V drugem nizu je njegovo končno zmago za trenutek pod vprašaj postavil 2. nosilec Max Stollecker (TR-KR), ki je pred tem v polfinalu prepričljivo s 6:1 in 6:3 ugnal svojega klubskega kolega Luko Videnovića. Drugi niz proti Obrulu je dobil s 7:5, za tretjega pa je več moči ostalo igralcu iz ŽTK Maribor. Ta je na poti do naslova premagal Rocca Bukovca, Vida Moharja in za konec še Maxa Stolleckerja. “Najprej bi pohvalil organizacijo turnirja. Ta teden sta bila z menoj oče in trener Aleš, tako da se jima zahvaljujem za pomoč in nasvete. V Kopru sem začel s turnirji, ko sem bil star 8 let, zdaj pa sem pri 18 letih končal z mladinsko konkurenco. Zadovoljen sem, da sem zaključil mladinski staž z zmago. To mi res veliko pomeni. Hvala vsem, ki mi pomagajo na moji teniški poti,” je rekel Obrul.

FOTOGALERIJA (kliknite za prevezavo)

Končan pa je tudi Zavarovalnica Triglav Masters za igralce do 12. leta starosti. Najboljša sta bila aktualna državna prvaka v tej starostni kategoriji, Sara Kovačević iz TK Maja Matevžič in Matija Kozjak iz TK Center Court.

V dekliški konkurenci sta 1. nosilka Sara Kovačević (TKMAJA) in 2. nosilka Brina Milovanovič Stamejčič (TKMED) v ponedeljek svoje delo opravili brez prask, težje delo pa je bilo pričakovati v polfinalu. Kovačevićeva se je za finalno vstopnico pomerila proti Hani Peterlin Pahor (BENČ), Brina pa proti Niki Štor (RAVNE). Oba polfinalna dvoboja sta bila v prvem nizu zelo izenačena, bolje pa sta ga zaključili Sara in Nika. Obe sta v drugem nizu hitro dokončali svoje delo in tako napredovali v finale. Igralki sta si nasproti stali četrtič na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije, prvič v finalnem obračunu. Vlogo favoritinje je upravičila Sara Kovačević, ki je tako poletni del sezone 2022 končala na najboljši možen način. Bilo je 6:2 in 6:1. “Za mano je odlična sezona, ki sem jo kronala z zmago na mastersu. Vse tekme sem odigrala zelo dobro. Ponosna sem nase in na svojo ekipo s katero rastem in se razvijam v vse boljšo teniško igralko,” je dejala Kovačevičeva.

Za najbolj izenačen torkov dvoboj sta poskrbela Sergej Videnović (TR-KR) in Stefan Đokić (SL-LJ). Po tie-breaku tretjega niza si je mesto v finalu uspel priigrati Videnović, ki je v Koper prispel na krilih odličnega rezultata v Poreču. V finalu je izzval aktualnega državnega prvaka Matijo Kozjaka (TK-CC), a bil neuspešen. Predstavnik TK Center Court je bil v polfinalu najprej boljši od Alekseja Muleja (MAJA), v finalu pa zabeležil še peto zaporedno zmago v medsebojnih obračunih proti Videnoviću. Tokrat je bil boljši s 6:0 in 6:4. Prva dva medsebojna obračuna v letu 2021 sta sicer pripadla Videnoviču.

Kot prvi so se sicer na Obali predstavili najmlajši slovenski upi, igralci od 8. do 11. leta starosti. V posameznih kategorijah so se konec prejšnjega tedna turnirske zmage razveselili Lovro Marinčič (OL-LJ; dečki U10), Ivona Dirnbek (KRŠKO; deklice U10), Ian Suljić (TABRE; dečki U11), Nina Korolkova (TC-LJ; deklice U11), Mia Peroša (midi deklice), Jernej Marinšek (midi dečki), Matias Flego (LUKAKP; mini dečki) in Lana Bodiroža (CTA; mini deklice).

Zavarovalnica Triglav Masters U18
(TK Luka Koper, pesek, zunaj)

Polfinale fantje:
Obrul L. – Mohar V. 6:4, 6:2
Stollecker M. – Videnović L. 6:1, 6:3

Finale: Obrul L. – Stollecker M. 6:3, 5:7, 6:0.

Polfinale dekleta:
Šulin B. – Vnuk Z. 7:6(4), 6:2
Rebec P. M. – Žnuderl A. 6:4, 6:4

Finale: Rebec P. M. – Šulin B. 6:1, 4:6, 7:6(3)

Zavarovalnica Triglav Masters U12
(TK Luka Koper, pesek, zunaj)

Polfinale deklice:
Kovačević S. – Peterlin Pahor H. 7:6(5), 6:0
Štor N. – Milovanovič Stamejčič B. 7:5, 6:0

Finale: Kovačević S. – Štor N. 6:2, 6:1

Polfinale dečki:
Kozjak M. – Mulej A. 7:6(3), 6:0
Videnovič S. – Đokić S. 6:3, 4:6, 7:6(3)

Finale: Kozjak M. – Videnovič S. 6:0, 6:4

Vir: Tenis Slovenija