Pet najboljših tekem na letošnjem Roland Garrosu

Roland Garros (Foto: Google)

Tenisači in tenisačice se že potijo na travnati igralni površini, a v glavi še vedno odmeva razburljiv turnir velike četverice v Parizu, kjer je rekordno enajstič slavil Rafael Nadal. Poglejmo si pet najodmevnejših tekem.

Enajsto slavje za Rafaela Nadal in prvo za Simono Halep, tukaj pa smo imeli še teniško pravljico Marca Cecchinatija in odlično igro Sloane Stephens. Nivo igre je bil boljši od prejšnjega leta, videli smo več emocij in bilo je naravnost fantastično.

5) Marin Ćilić vs Fabio Fognini – osmina finala

Hrvat je potreboval kar pet nizov, da je izločil razigranega Italijana. V tekmi je pokazal vse svoje znanje in je sproduciral cel kup izjemnih udarcev.

4) Sloane Stephens vs. Camila Giorgi – tretji krog

Emocije so bile na vrhuncu, prav tako pa igri obeh tenisačic, ki sta v treh nizih poskrbeli za izvrstno teniško zabavo. Stephensova je na koncu vendarle prišla do zmage, čeprav je nasprotnica imela več kot dovolj priložnosti.

3) Rafael Nadal vs. Dominic Thiem – finale

Finala pač ne moremo izpustiti, če ne drugega zaradi njegove pomembnosti. Avstrijec morda ni prikazal najboljše igre, je pa zato Rafael Nadal dokazal, da je še vedno najboljši na peščeni podlagi. Španec je prišel do nove lovorike in na novo spisal teniško zgodovino.

2) Marco Cecchinato vs. Novak Đoković – četrtfinale

Kakšna zmaga za borbenega Italijana, ki se je na turnir uvrstil kot srečni poraženec. Uspelo mu je priti do velike zmage, kljub temu, da je Novak Đoković že kazal tisto pravo formo, ki bi ga lahko prinesla tudi do finala.

1) Simona Halep vs. Sloane Stephens – finale

Verjetno najboljša tekma pariškega dvotedenskega tekmovanja. Na robu poraza je Simona Halep obrnila srečanje na glavo in si priigrala prvo zmago na turnirjih za Grand Slam. Pbe sta igrali odlično, a na koncu je imela več moči Romunka.