Paolini v četrtfinalu Roland Garrosa izločila Rybakino

Italijanka Jasmine Paolini je v četrtfinalu Odprtega prvenstva Francije v Parizu izločila četrto nosilko Rusinjo Eleno Rybakino. Paolini se je tako v prvič v svoji karieri uvrstila v polfinale katerega izmed turnirjev za Grand Slam, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Paolini je bila od Rybakine v nizih boljša s 6:2, 4:6 in 6:4. Italijanka bi sicer lahko dvoboj odločila že v drugem nizu, v katerem je pri izidu 4:3 na svoj servis imela dve priložnosti za vodstvo s 5:3, a je nato Rusinja izenačila in prišla do dveh break žog za izenačenje, pri čemer je izkoristila drugo. Do konca drugega niza je dobila še dve igri in tako slavila s 6:4 ter dvoboj podaljšala v odločilen tretji niz.

V njem je bila spet boljša Italijanka in slavila s 6:4. “Dvoboj je bil resnično težak. V drugem nizu so me nekoliko preplavila čustva, a sem si rekla, da je vse v redu in skušala udariti vsako žogico ter se na koncu uvrstila v polfinale,” je za AFP dejala Paolini. Z uvrstitvijo med štiri najboljše je le še dve zmagi oddaljena od dosežka rojakinje Francesce Schiavone, ki je na Roland Garrosu slavila leta 2010.

Italijanka je sicer 12. nosilka turnirja in se bo v polfinalu pomerila z zmagovalko dvoboja med Belorusinjo Arino Sabalenko in 17-letno Rusinjo Miro Andrejevo.

Vir: Tenis Slovenija, STA