Osredotočeni Gael z vrhunsko predstavo izločil Querreyja

Gaelu Monfilsu mnogi očitajo neresnost in neizkoriščen potencial, toda Francoz letos v Wimbledonu kaže, česa je sposoben. V napeti tekmi je v štirih nizih izločil Sama Querreyja, specialista za igro na travnati podlagi. S tem si je prislužil mesto v četrtem krogu, prvič v desetih nastopil v All England Clubu.

Monfils je v včerajšnji zmagi prikazal agresivno in zbrano igro, predvsem pa je osredotočen. 5:7, 6:4, 6:4 in 6:2 je bilo. “Mislim, da igram dobro. Samo eno slabo servisno igro sem imel, in ta je prišla pri rezultatu 5:6 v prvem nizu. Težko mi je bilo brati njegov servis, vedel pa sem, da moram biti potrpežljiv. Vedel sem, da bom imel priložnosti. Moral sem jih samo izkoristiti in nadaljevati z dobro igro na svoj začetni udarec.

Po dvodnevnem premoru (v nedeljo se v Wimbledonu ne igra) se bo Monfils pomeril proti Kevinu Andersonu. Južnoafričana je do sedaj premagal že petkrat v prav toliko obračunih. “Anderson se ne mara spuščati v izmenjave. Hoče skrajšati točke, celo proti igralcu, kot sem jaz. Težka tekma bo, še bolj na travi. Kevin je odličen igralec.”