Osmoljenec državnega prvenstva: “Zelo sem se veselil branjenja naslova.”

Matic Dimic zaradi bolezni izpustil letošnje zimsko državno prvenstvo. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na letošnjem članskem zimskem državnem prvenstvu bi kot 2. nosilec turnirja moral nastopiti branilec naslova iz lanske sezone Matic Dimic. 21-letni član slovenske Davis Cup reprezentance je bil zaradi bolezni nastop primoran odpovedati. 

Matic Dimic zaradi bolezni izpustil letošnje zimsko državno prvenstvo. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Lansko leto smo v finalu zimskega državnega prvenstva v dvorani TK Spin Medvode spremljali obračun med Maticem Dimicem in Miho Vetrihom. Tudi letos je marsikdo pričakoval podoben razplet, sploh po tem, ko je bilo po žrebni listi znano, da igralcema znova pripada vloga 1. in 2. nosilca. “Res je obstajala možnost da se ponovno srečava v finalu, vendar saj veste, da je tenis tako kot drugi športi zelo nepredvidljiv. Veliko je dobrih igralcev in večina od teh lahko zaigra v finalu ali celo zmaga,” nam je za začetek povedal Matic Dimic. 

Član slovenske Davis Cup reprezentance je bil kot 2. nosilec neposredno uvrščen v 2. kolo glavnega dela turnirja. Na dan, ko bi moral nastopiti, se je namesto njega v žrebu kot srečni poraženec pojavil Nikolas Car.Žal sem zbolel, visoka vročina me je prisilila k počitku.”

Dimica je odpoved nastopa na prvenstvu razžalostila. “Vsake tekme se veselim, še posebej DP. Mislim, da sem v svoji karieri zaradi poškodbe izpustil eno poletno državno prvenstvo in sedaj tole. Vedno se jih udeležim, saj mi res veliko pomenijo,” je povedal Dimic in dodal: “Verjamem, da se vse zgodi z razlogom, tako da se ne sekiram preveč. Sem pa se zagotovo zelo veselil branjenja naslova.”

Letos prvič najboljši na profesionalnem ITF turnirju

Prav z Miho Vetrihom je Dimic decembra nastopil na igriščih TA Breskvar, kjer so se člani borili za naslov zimskega državnega prvaka v dvojicah. “Z Miho sva prvič nastopila skupaj v dvojicah, zato sva bila zadovoljna z uvrstitvijo v finale. Tam sta nasproti stala boljša in izkušenejša nasprotnika, tako da prvenstvo zasluženo končala kot druga.

V letu 2022 je osvojil tudi svojo prvo ATP točko. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

21-letni Dimic je večji del sezone 2022 prebil na ITF turnirjih. Prav letos mu je v Celju na turnirju z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev uspelo prvič premagati vso konkurenco. Zgodilo se je v dvojicah, v paru z Mikom Urbanijo.Z Mikom sva se super ujela. Mislim, da je k temu uspehu pripomoglo to, da imava tudi izven igrišča prijateljski odnos.

Prav tako se Matic lahko pohvali tudi s prvo osvojeno ATP točko. Prislužil si jo je z odličnimi nastopi v Dubrovniku, kjer je najprej uspešno preskočil tri kvalifikacijske ovire, nato pa v glavnem delu turnirja premagal še Nemca Milana Weltea.