Osaka z zmago nazaj na igrišča , Kvitova na porodniško

Nekdanja številka ena ženskega tenisa Japonka Naomi Osaka se je po 15 mesecih odmora in rojstvu otroka uspešno vrnila na igrišče. Na turnirju v Brisbaneu je v uvodnem nastopu premagala Nemko Tamaro Korpatsch s 6:3 in 7:6 (9), za zmago pa je potrebovala kar 2:48 ure hudega boja.

“Res se počutim zelo dobro in srečna sem, da sem se vrnila. Odkrito lahko priznam, da sem ponosna sama nase. Mislim, da sem danes igrala na visoki ravni in tudi tekmica je bila odlična,” je po tekmi dejala Japonka, v karieri tudi zmagovalka štirih turnirjev za grand slam.

V naslednjem krogu turnirja z nagradnim skladom 1,7 milijona ameriških dolarjev Osako čaka Čehinja Karolina Pliškova.

Osaka je septembra 2022 prekinila kariero. Že pred tem pa je priznala tudi, da ima težave z depresijo in različnimi strahovi. Vse pa kaže, da ji je materinstvo, rodila je julija lani, dalo novo moč. In zdaj igra tudi za hčerko Shai.

“Rada bi ji dokazala, da je v življenju možno doseči vse,” je pred vrnitvijo povedala 26-letna Japonka in priznala: “Materinstvo mi je spremenilo življenje.”

Za materinstvo pa se je odločila tudi dvakratna zmagovalka Wimbledona Peta Kvitova, ki bo zaradi tega prekinila kariero. “Prvi dan v 2024 vam želim srečno novo leto, obenem pa želim z vami deliti vznemirljivo novico, da bova z Jirijem poleti dobila otroka,” je premor na Instagramu razložila igralka. S trenerjem Jirijem Vanekom sta se poročila lani poleti.

Triintridesetletna Kvitova je trenutno na 17. mestu lestvice WTA. V karieri je doslej osvojila 31 turnirjev.

Vir: Tenis Slovenija, STA

https://www.youtube.com/watch?v=M0-8ci1YkO0