Osaka po vrnitvi izpadla v drugem krogu Brisbana

Japonska teniška zvezdnica Naomi Osaka, ki si je turnir v Brisbanu izbrala za težko pričakovano vrnitev na teniška igrišča po 15 mesecih, je na turnirju WTA izpadla v drugem krogu. Osako je premagala 16. nosilka, Čehinja Karolina Pliškova, ki je bila boljša s 3:6, 7:6 (4) in 6:4.

Osaka je po porazu dejala, da je “izjemno razočarana”, a že to, da je bila na igrišču, je bila zanjo “osebna zmaga”.

Pliškova, ki je na zadnje turnir osvojila leta 2020, se je vrnila po izgubljenem prvem nizu in v drugem krogu premagala japonsko zvezdnico.

“Čeprav danes ta poraz zame pomeni zelo veliko razočaranje, vem, da bom sčasoma prišla tja, kjer si želim biti, če bom še naprej trenirala in če bom še naprej delala,” je dejala Osaka.

“Že stopiti na igrišče je bila zame osebna zmaga, saj sem pred nekaj tedni celo dvomila, če se bom lahko merila s tekmicami,” je dodala.

Kot je ocenila, sta ta dva dvoboja, ki ju je odigrala, pokazala, da je na dobri poti. “Ti dve tekmi, ki sem ju imela, sta mi nekako dokazali, da mi gre dobro in da bo leto zame le še boljše.”

Štirikratna zmagovalka turnirjev za Grand Slam ni nastopala vse od septembra 2022. Julija je rodila hčerko, nato pa se je odločila za vrnitev k profesionalnemu tenisu.

Vir: Tenis Slovenija, STA