Osaka odpovedala nastop OP Avstralije

Naomi Osaka (Foto: https://firstsportz.com)

Japonka Naomi Osaka je odpovedala nastop na uvodnem teniškem turnirju sezone za veliki slam v Melbournu, so sporočili avstralski organizatorji. Nekdanja prva igralka sveta je na odprtem prvenstvu Avstralije zmagala leta 2019 in 2021. Tekmovala ni od lanskega septembra, ko je v Tokiu zaradi bolečin v trebuhu predala dvoboj drugega kroga.

Naomi Osaka (Foto: https://firstsportz.com)

Poročila iz Avstralije so prejšnji teden namigovala, da organizatorji Grand Slama niso mogli potrditi, kje se Osaka sploh nahaja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na njenih družbenih omrežjih naj bi našli zapise, da je v Evropi s svojim fantom, raperjem Cordaejem.

Osaka, štirikratna zmagovalka turnirjev za Grand Slam, je na svetovni lestvici zdrsnila na 42. mesto. V Tokiu, kjer je bila branilka naslova, je želela prekiniti slab niz. Na prejšnjih treh turnirjih je namreč izpadla že v prvem krogu.

V japonski prestolnici je zmagala leta 2019, kar je bil tudi zadnji turnir, ki so ga uspeli izpeljati pred pandemijo novega koronavirusa.

Dan pred Osako je nastop v Melbournu odpovedal španski zvezdnik in številka 1 na svetovni lestvici Španec Carlos Alcaraz. Devetnajstletnik iz Murcie si je namreč na enem od treningov poškodoval stegensko mišico in odpovedal sodelovanje na prvem Grand Slamu sezone.

Tudi ameriška zvezdnica Venus Williams je morala zaradi poškodbe odpovedati nastop. Dvainštiridesetletnica se je poškodovala na pripravljalnem turnirju v Aucklandu. Williams je sicer za nastop v Melbournu prejela posebno povabilo organizatorja.

Nastop na pripravljalnem turnirju v Adelaide naslednji teden pa je odpovedala prva igralka sveta, Poljakinja Iga Swiatek, ki toži nad bolečinami v rami. Glede njenega nastopa v Melbournu informacij še ni. Vprašljiva pa je tudi zmagovalka OP ZDA leta 2021, Emma Raducanu. Britanka si je namreč na turnirju v Auckalndu zvila gleženj.

Vir: Tenis Slovenija, STA