OP ZDA: Zverev po hitrem postopku izločil Ramosa-Vinolasa

Četrti nosilec Nemec Alexander Zverev si je tretji krog na OP ZDA priigral po hitrem postopku, saj je s 6:1, 6:0 in 6:3 izločil Španca Alberta Ramos-Vinolasa.

zverev usopen 2021 thursday 1024x576 - OP ZDA: Zverev po hitrem postopku izločil Ramosa-Vinolasa
Alexander Zverev (Foto © Getty Images)

Nemec je dvoboj začel z odvzemom servisa in po zgolj uri in 14 minutah “odpihnil” tekmeca ter dvoboj končal s tremi asi zaporedoma. Skupno je na dvoboju proti 48. igralcu z lestvice ATP sprožil deset neubranljivih začetnih udarcev ter 26 “winnerjev”.

“Super je, da mi je uspelo napredovati v treh nizih in da sem ga končal v manj kot uri in pol. Dobro se zavedam, da bom energijo še kako potreboval na naslednjih tekmah,” je Zverev dejal takoj po tekmi.

Nemec velja za enega glavnih adutov za zmago na igriščih Flushing Meadowsa, s čimer bi lahko številki 1 Novaku Đokoviću preprečil osvojiti koledarski grand slam in obenem rekordni 21. naslov na turnirjih velike četverice.

Lani je igral v finalu in ima ta čas niz 13 zaporednih zmag; med njimi je v polfinalu olimpijskega turnirja v Tokiu izločil tudi Đokovića, nato pa osvojil še masters v Cincinnatiju.

Njegov naslednji tekmec bo Jack Sock.

Vir: Tenis Slovenija, STA