OP ZDA: Milić v 2. kolo mladinskega turnirja, Križnik izpadel

Ela Nala Milić v 1. kolu do prepričljive zmage. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

Mladinca, Ela Nala Milić in Matic Križnik, sta nastopila v glavnem delu na mladinskem OP ZDA. Milić se je uspešno uvrstila v drugo kolo, Matic Križnik je izgubil proti Mathewu Forbsu v prvem kolu.

Ela Nala Milić v 1. kolu do prepričljive zmage. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

V prvem kolu se je Ela Nala Milić pomerila z Japonko Hayu Kinoshita in jo premagala v dveh nizih, z rezultatom 6:0, 6:2, tako je uspešno napredovala v drugo kolo. Tam jo čaka Maročanka Aya El Aouni, ki je bila v prvem krogu boljša od Ive Jović v treh nizih. Dvoboj bo na sporedu jutri, v torek. Za Milić je to že tretja zmaga v glavnem delu mladinskih turnirjev za grand slam in prva na OP ZDA. Obe prejšnji je dosegla na Wimbledonu. 17-letnica bo nastopila tudi v dvojicah, skupaj z Argentinko Luciano Moyano. Tudi ta dvoboj jo čaka jutri, v torek.

Od Matica Križnika je bil boljši domačin, Mathew Forbes, in sicer s 6:3 in 6:2. Svoje poti na mladinskem delu OP ZDA pa še ne zaključuje, saj se bo tudi on pomeril v dvojicah. V paru bo skupaj s Čehom Maximom Mrvo. Dvoboj je na sporedu jutri. Najboljši uspeh v glavnem delu za mladinski grand slam je v posamični konkurenci doživel letos na Wimbledonu, ko je prišel v drugi krog.

OP ZDA
(New York, trda podlaga)

MLADINCI

Posamezno

1. kolo: Milić E. N. (Slo) – Kinoshita H. (Jpn) 6:0, 6:2
2. kolo: Milić E. N. (Slo) – El Aouni A. (Mar) [5. 9.]

1. kolo: Križnik M. (Slo) – Forbes M. (ZDA) 3:6, 2:6


Dvojice

1. kolo: Milić E. N./Moyano L. – Center O./Fakih K. [5. 9.]

1. kolo: Križnik M./Mrva M. – Cina F./Sakamoto R. [5. 9.]