OP ZDA: Konec za prvo igralko sveta

V ženski konkurenci se poslavlja prva nosilka in zmagovalka Wimbledona Avstralka Ashleigh Barty, ki jo je presenetljivo ugnala Američanka Shelby Rogers s 6:2, 1:6 in 7:6 (5).

VX7QWV44PFK5XJPQOJCQWXBOYU 1 - OP ZDA: Konec za prvo igralko sveta
Shelby Rogers (Foto Robert Deutsch-USA TODAY Sports)

“Res nisem hotela izgubiti. Rekla sem si udarjaj žogico in se potrudi. Saj slabše ne more biti, doslej sem z njo vedno izgubila,” je po tekmi povedala Rogersova, ki je prejšnjih pet medsebojnih dvobojev izgubila. Petindvajsetletna Bartyjeva je v tretjem nizu vodila že s 5:2, tudi servirala za zmago, a je Američanki uspel preobrat, s čimer je na noge dvignila tudi občinstvo.

Zdaj se Rogersovi nasmiha vsaj četrtfinale, saj bo njena naslednja tekmica britanska kvalifikantka Emma Raducanu, ki pa je v dobri formi. Ta je za zmago nad Španko Sorribes Tormo s 6:0 in 6:1 potrebovala vsega 70 minut.

Polfinalistka odprtega prvenstva Francije Grkinja Maria Sakkari je s 6:4 in 6:3 ugnala dvakratno zmagovalko Wimbledona desetopostavljeno Čehinjo Petro Kvitovo s 6:4 in 6:3. V osmini fianal se bo pomerila s šestopostavljeno zmagovalko US Opna 2019 Kanadčanko Bianco Andreescu, ki je s 6:1 in 6:2 gladko ugnala Belgijko Greetje Minnen.

Olimpijska prvakinja Švicarka Belinda Benčič je brez težav ugnala Američanko Jessico Pegulo s 6:2 in 6:4. Zdaj bo na vrsti težka tekmica Poljakinja Iga Swiatek, lanska zmagovalka Roland Garrosa, ki je v treh nizih s 6:3, 4:6 in 6:3 premagala Estonko Anett Kontveit 6:3, 4:6, 6:3.

Četrtopostavljena Čehinja Karolina Pliškova je Avstralko Aljo Tomljanović premagala s 6:3 in 6:2.

STA 2021