OP ZDA: Brez težav tudi Medvedev, ki je v 1 uri in 50 minutah strl Nemca Köpferja

Ruski teniški igralec Daniil Medvedev je zanesljivo napredoval v tretji krog odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Drugi nosilec je bil na osrednjem igrišču boljši od Nemca Dominika Köpferja s 6:4, 6:1, 6:2, dvoboj pa je trajal uro in 50 minut.

medvedev us open 2021 wednesday preview 1024x576 - OP ZDA: Brez težav tudi Medvedev, ki je v 1 uri in 50 minutah strl Nemca Köpferja
Daniil Medvedev (Foto © Manuela Davies/USTA)

Petindvajsetletni Medvedev, finalist v New Yorku pred dvema letoma, je bil od samega začetka še pod pritiskom dve leti starejšega Nemca, ki pa je nato povsem popustil. “Zelo dobro sem odigral v tesnih trenutkih, najbrž je to botrovalo padcu njegove ravni, kar sem izkoristil. Zelo sem zadovoljen, ker sem napredoval po manj kot dveh urah,” je takoj po obračunu dejal Moskovčan.

“Skušam le zmagati, vse od rane mladosti. Včasih uspe, včasih ne. Novaka (Đokovića, op. STA) lahko vprašate, kako je s tem. Človek je dobil 20 grand slamov, a se mora vsak dan znova dokazovati, kot ste lahko videli včeraj,” je Medvedev še razkril, kako težko je psihično držati visoko raven iz dvoboja v dvoboj, kar kaže v zadnjih nekaj sezonah.

Finalist letošnjega OP Avstralije se bo v tretjem krogu pomerili s španskim veteranom Pablom Andujarjem. Slednji je v treh nizih zanesljivo premagal Nemca Philippa Kohlschreiberja.

Vir: Tenis Slovenija, STA