OP ZDA: Auger-Aliassime pod vodstvom Tonija Nadala do prvega večjega uspeha!

Drugi nosilec Rus Daniil Medvedev se bo v polfinalu teniškega Odprtega prvenstva ZDA pomeril s 15. nosilcem, Kanadčanom Felixom Auger-Aliassimom, potem ko je njegov četrtfinalni tekmec Španec Carlos Alcaraz dvoboj predal (poglejte, kaj je povedal na novinarski konferenci). V ženskem delu se nadaljuje pohod druge nosilke Belorusinje Aryne Sabalenke, navdušuje tudi kanadska najstnica Leylah Fernandez.

auger aliassime us open 2021 sunday 1024x576 - OP ZDA: Auger-Aliassime pod vodstvom Tonija Nadala do prvega večjega uspeha!
Felix Auger-Aliassime (Foto © Darren Carroll/USTA)

Felix Auger-Aliassime je dosegel polfinale, večji uspeh pa se šteje kot prvi večji pod okriljem Tonija Nadala, znanega strica in bivšega trenerja Rafaela Nadala. Mladi Kanadčan je blestel predvsem na forehandu. Da je z nasprotnikom karkoli narobe, je izvedel šele, ko mu je ta na mreži stistnil roko in čestital za zmago.

Medvedev je v četrtfinalu po dveh urah in 24 minutah premagal Nizozemca Botica Van de Zandschulpa, 117. igralca na svetu, ki se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije. Rezultat je bil 6:3, 6:0, 4:6 in 7:5. Medvedev je 2019 v New Yorku igral v finalu in po petih nizih izgubil proti Rafaelu Nadalu, lani pa je moral v polfinalu z 0:3 priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu Dominicu Thiemu. “Rad bi igral malo bolje in končno naredil zadnji korak, ki je najtežji,” je dejal ruski zvezdnik in po dvoboju pohvalil nizozemskega tekmeca: “Od kvalifikacij do branilcev je neverjetno potovanje. Odigral je toliko težkih tekem in še vedno se je lahko vsakič znova vrnil v igro.”

Rus, ki je letos v Avstraliji igral v finalu, to pa je njegova četrta in tretja zaporedna uvrstitev v polfinale Grand Slamov, se bo za mesto v finalu srečal z Auger-Aliassimom, potem ko je 19-letni Alcarez, ki so ga strokovnjaki navdušeno označili za novo senzacijo moškega tenisa, dvoboj predal zaradi poškodbe noge.

Vir: Tenis Slovenija, STA