OP Avstralije: Medvedev, Gauff v drugem krogu, konec za zmagovalko Wimbledona

Rus Daniil Medvedev in Američanka Coco Gauff sta napredovala v drugi krog uvodnega teniškega turnirja za Grand Slam, Odprtega prvenstva Avstralije. V Melbournu sta zmagala tudi sedmi nosilec, Grk Stefanos Tsitsipas, in Američan Ben Shelton, nastope pa je že po prvem krogu končala zmagovalka Wimbledona, Čehinja Marketa Vondroušova.

Daniil Medvedev (Foto: ATP)

Dvakratni finalist in tretji nosilec turnirja Medvedev je v vročem Melbourne Parku premagal francoskega kvalifikanta Terencea Atmana. Slednji je dvoboj zaradi krčev predal v četrtem nizu, ko je izgubljal z 1:2. Prvi niz je Francoz sicer dobil s 7:5, naslednja dva sta nato pripadla Rusu s 6:2 in 6:4.

“Ko je postalo zame fizično težko, je on začel dobivati krče, tako da so bile razmere brutalne. Bil sem utrujen, a v takšnih situacijah je velikokrat utrujen tudi tekmec. Gre za to, kdo to bolje obvlada,” je dejal Medvedev. Finalist 2021 in 2022 bo v naslednjem krogu igral proti Fincu Emilu Ruusuvuoriju.

Tudi Tsitsipas, ki je lani v finalu izgubil proti Srbu Novaku Đokoviću, je v prvem nizu proti Belgijcu Zizouju Bergsu klonil s 5:7. Zatem je zaigral veliko bolje in naslednje tri suvereno dobil s 6:1, 6:1 in 6:3.

V ženski konkurenci je četrta nosilka Gauff premagala Slovakinjo Anno Karolino Schmiedlovo

Devetnajstletna zmagovalka odprtega prvenstva ZDA je bila boljša s 6:3 in 6:0.

“Danes sem bila nekoliko živčna pred tekmo. Verjetno se je to poznalo. Uspelo se mi je umiriti in nato igrati svoj dober, ne najboljši, a dober tenis,” je povedala Gauff, ki je pred Melbournom na turnirju v Aucklandu ubranila naslov. V drugem krogu jo čaka nepostavljena rojakinja Caroline Dolehide.

Hitro pa se je od grand slama poslovila Vondroušova, ki je presenetljivo z 1:6 in 2:6 izgubila proti ukrajinski kvalifikantki Dajani Jastremski, 93. igralki s svetovne lestvice. Čehinja je zaradi poškodbe izpustila turnir v Adelaide in dejala, da ima tudi težave z ramo.

“Nisem veliko trenirala pred turnirjem, saj sem bila poškodovana. Odigrala je dober dvoboj, jaz nisem igrala dobro in zato sem izgubila,” je po porazu dejala Vondroušova. Ta je s tem postala trenutno najvišja nosilka, ki je že končala nastope v Melbournu.

Glavna atrakcija večernih tekem, ob 11. uri po slovenskem času, bo 26-letna novopečena mama Naomi Osaka, ki se je od tenisa umaknila septembra 2022. Po julijskem rojstvu deklice Shai se je japonska zvezdnica odločila, da se vrne za letošnjo sezono. V prvem krogu ji bo nasproti mreže stala 16. nosilka, Francozinja Caroline Garcia.

Vir: Tenis Slovenija, STA