OP Avstralije: Khachanov po predaji Korde prvi polfinalist

Karen Khachanov (Foto: ATP Twitter)

Ruski teniški igralec Karen Khachanov je prvi polfinalist Odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Napredovanje med štiri najboljše si je zagotovil predčasno, saj je moral pri vodstvu Rusa s 7:6 (5), 6:3, 3:0 zaradi poškodbe zapestja dvoboj predati Američan Sebastian Korda.

Karen Khachanov (Foto: ATP Twitter)

Dvoboj je bil do izida 7:6 (5), 2:3 zelo izenačen. Korda se je vrnil po zaostanku z 2:5, Khachanov pa je prvi niz dobil po boljši igri v ključnih trenutkih podaljšane igre. Nato je sredi drugega niza Korda zahteval zdravniški odmor zaradi težav z zapestjem.

Z močno povitim desnim zapestjem 22-letnik ni več našel prave igre, v bolečinah pa je dvoboj po izgubljenih sedmih igrah zapovrstjo predal.

Khachanovse je posledično drugič zapovrstjo uvrstil v polfinale turnirjev za grand slam. Na OP ZDA ga je ustavil Norvežan Casper Ruud. Konstantnega tenisa se je dobitnik srebrne kolajne na olimpijskih igrah v Tokiu 2021 razveselil.

“Zagotovo sem vesel dveh zaporednih polfinalnih nastopov na Grand Slamih, seveda pa si ne želiš na tak način končati dvoboja,” je uvodoma priznal 26-letni Rus.

“Do poškodbe je bil dvoboj zelo izenačen in napet. Zelo sem zadovoljen z ravnjo tenisa, tukaj se dobro počutim, odlično tekmujem in komaj čakam na prvi polfinale v Avstraliji,” je dodal zmagovalec mastersa v Parizu iz leta 2018.

Od takrat je imel kar nekaj težav s konstantnostjo in igranjem na najvišji ravni. “Moral sem se na novo izumiti. Vedno verjamem vase, četudi imam veliko nihanj. Ko dosežeš velik rezultat, postaneš samozavesten, in prav ta občutek je po polfinalu na OP ZDA še močnejši. Želim napredovati tako kot teniški igralec kot človek,” je zaključil Khachanov.

V polfinalu se bo pomeril z boljšim iz obračuna med Grkom Stefanosom Tsitsipasom in Čehom Jirijem Lehečko.

Vir: Tenis Slovenija, STA