Odzivi po uspehu: Suljiću všeč vzdušje v ekipi, Štor vesel nove izkušnje, Semenič napoveduje boj za zmago

Slovenci navdušili v Italiji.

Pretekli teden so potekala evropska ekipna tekmovanja v kategoriji do 14 in 16 let imenovana Winter cup. Najuspešnejši so bili dečki do 14 let, ki so se v Bariju v Italiji uvrstili na zaključni turnir osmerice.

Slovenci navdušili v Italiji.

Ta bo od 16. do 18. februarja potekal v Nemčiji, Slovenijo pa so na zaključni turnir popeljali Svit Suljić, Patrik Semenič, Aljaž Štor in trener Robi Cokan. Slovenci so najprej premagali Belgijce, nato Romune, na zadnji tekmi pa še Italijane. Svit Suljić je zmagal na vseh 5 tekmah, na katerih je igral. “Organizacija je bila na zelo visokem nivoju. V ekipi je bilo dobro vzdušje, imeli smo se zelo lepo. S svojo igro sem zelo zadovoljen. Po najboljših močeh sem pomagal svoji ekipi. Z rezultati sem zelo zadovoljen. Upam, da bomo dobili dober žreb in da bomo v Nemčiji igrali dobro,” je dejal eden najboljših igralcev na svetu v tej kategoriji.

Svoje vtise je strnil tudi Patrik Semenič: ”Zelo mi je bil všeč ekipni duh. Igrali smo zelo dobro. S svojo igro sem zelo zadovoljen. Zadovoljen pa sem tudi z igro svojih sotekmovalcev. Imeli smo se dobro, uživali smo v sobi. Ves čas je bilo dobro vzdušje. Upam, da se bo to čim večkrat ponovilo. V Nemčiji gremo na zmago.”

Tretji član ekipe je bil Aljaž Štor: “Meni je bilo super. S svojo igro sem zelo zadovoljen. Komaj čakam na glavni del turnirja. Veselim se nove izkušnje.” Fante je v Italijo popeljal trener Robi Cokan: “Ocena je pozitivna. Fantje so držali skupaj, nihče ni izstopal. Kljub temu, da je Svit po uvrstitvi na lestvici veliko višje kot ostala dva igralca, tega ni kazal. Res so bili ekipa. Ves čas so se spodbujali. To je bila velika prednost pred ostalimi. Da smo bili ekipa, da smo držali skupaj, da smo se na klopi spodbujali, da smo skakali in navijali. V drugih reprezentancah tega nisem opazil. Fantje so se zasluženo uvrstili v nadaljevanje tekmovanja.”

Priložnost, da bi si priigrali mesto med najboljšo osmerico v Evropi, so imeli tudi fantje v reprezentanci U16. Najprej so premagali Belgijo, nato pa jim je nasproti stala močna Nemčija, ki je bila na koncu boljša z 2:1. Sloveniji sta točko v dvojicah priigrala Gašper Matijašič in Žiga Šeško. Poleg njiju je bil v ekipi še Paolo Angeli, trener pa je bil Aleš Germič. Slovenci so zadnji dan izgubili proti Nizozemski.

Dekleta do 14 in 16 let so nastopala v Turčiji. 14- letnice so izgubile prvi dvoboj proti Bolgariji, v drugem pa so bile nato boljše igralke iz Velike Britanije. V ekipi so bile Zoja Peternel, Verica Janeva in Jerca Fleischman, trener pa je bil Daniel Šantl.

Pri 16-letnicah so bile v ekipi Kaja Najzer, Beti Butina Jazbec in Nala Kovačič. Trener je bil Marko Por. Slovenke so najprej izgubile proti Moldavkam, nato proti Italijankam, za konec pa so premagale Gruzijke.

WINTER CUP

Deklice U14, Izmir (Turčija)
1. kolo: Slovenija – Bolgarija 1: 2.
Razigravanje: Slovenija – Velika Britanija 0 : 3.

Dečki U14, Bari (Italija)
1. kolo: Slovenija – Belgija 3 : 0.
Polfinale: Slovenija – Romunija 2 : 1.
Finale: Slovenija – Italija 2 : 1.

Dekleta U16, Istanbul (Turčija)
1. kolo: Slovenija – Moldavija 1 : 2.
Razigravanje: Slovenija – Italija 0 : 2.
Razigravanje: Slovenija – Gruzija 3 : 0.

Fantje U16, Leeuwarden (Nizozemska)
1. kolo: Slovenija – Belgija 3 : 0.
Polfinale: Slovenija – Nemčija 1 : 2.
Razigravanje: Slovenija – Nizozemska 1 : 2.