Odprto prvenstvo Avstralije na Eurosportu

Discovery in Eurosport zopet prinašata težko pričakovane prenose z Odprtega prvenstva Avstralije.

Bodo zmagovalci stari obrazi ali novi zvezdniki?

6754 - Odprto prvenstvo Avstralije na Eurosportu
Prenos iz Melbourna se začne 17. januarja. (Vir fotografije: Getty Images)

Teniški kdo je kdo

Barbara Schett in Mischa Zverev bosta v Melbournu od 17. do 30 januarja dogajanje pokrivala iz tamkajšnjega studia. Iz Londona se jima bo prvič pridružila Alizé Lim, še vedno profesionalna teniška igralka.

Z njo bodo komentirali Mats Wilander, sedemkratni zmagovalec turnirjev za grand slam, Johanna Konta, ki bo sodelovala prvi teden tekmovanja, in Tim Henman, ki se bo pridružil drugi teden.

To ni vse – oglasili se bosta še dve legendi tega športa. Skupaj sta osvojila kar 25 turnirjev za grand slam. To sta Chris Evert in John McEnroe, s katerima je Discovery obnovil dogovore o sodelovanju.

Dva tedna teniških prenosov iz Avstralije bosta praktično kdo je kdo v tem športu. Svoje strokovno znanje bodo lokalno delili v svojih oddajah Boris Becker (Nemčija), Justine Henin (Francija), Alex Corretja (Španija) in Roberta Vinci (Italija). Toda proti koncu turnirja se bodo tudi oni vključili v mednarodne prenose.

Zanimivost za vse oboževalce športa

Teniški igralec Casper Ruud, osmi na svetu, bo v letih 2022 in 2023 s svojimi pogledi in izkušnjami skozi intervjuje ljubiteljem tega športa ponudil neverjeten vpogled v življenje profesionalnega teniškega igralca. “To je polno izzivov, toda srečen sem, da lahko delam nekaj, v čemer uživam. Sodelovanje z Eurosportom mi omogoča, da sem v stiku z oboževalci v Evropi. Z veseljem  delim vpogled v svoje razmišljanje kot tudi v vzpone in padce. Upam, da bo več prvih!” Med drugim bo v Ruudov svet mogoče pokukati v kolumni Player’s Voice na eurosport.com.

250 ur prenosa

Discovery ima v načrtu 250 ur neposrednega prenosa iz Avstralije na vseh svojih platformah. Medtem ko bosta Eurosport 1 in 2 prenašala najpomembnejše tekme, bosta spletna stran in aplikacija omogočali spremljanje vseh. Spletna stran je poleg tega obsežen vir informacij in zanimivosti, medtem ko si je mogoče na aplikaciji ogledati več oddaj kot na televiziji.

Lansko leto so imele Eurosportove digitalne platforme v času avstralskega turnirja za grand slam za 61 odstotkov več edinstvenih obiskovalcev v primerjavi z 2020. Na Eurosportovi aplikaciji so imeli videi z vsebino s turnirja za 36 odstotkov več ogledov, gledanost v minutah je bila večja za 84 odstotkov v primerjavi s prejšnjim letom.

Letošnji Australian Open je sicer prvi v obnovljenem 10-letnem partnerstvu med Discoveryjem in Tennis Australia.

Vir: Eurosport