Oče Novaka: “Federer je velik šampion, a majhen človek”

Srđan Đoković, oče Novaka Đokovića, je v preteklosti že kar nekajkrat sprožil nekaj udarnih besed proti Rogerju Federerju, katerega več kot jasno ni oboževalec. Švicar se z družino Đoković nikoli ni razumel preveč dobro, še najmanj ob začetku vzpona Novaka, ki pa je velikokrat rekel, da ni odgovoren za besede njegovega očeta, ki je znan po strastnem navijanju.

Sršan Đoković (Foto: Tennisworldusa.com)

Srđan je izjavil, da meni, da je Roger Federer velik šampion, tudi če odnosi skozi leta med Švicarjem in njegovim sinom niso bili ravno idealni. Ne bo pa pozabil, da je Federer pred 12 leti menil, da je Novak goljufal med tekmo Davisovega pokala med Srbijo in Švico. Novak je igral proti Stanu Wawrinki in med petim nizom zahteval medicinski odmor. Federer ni podpiral poteze Srba, češ da ni šlo za poškodbo. “Ne verjamem njegovim poškodbam,” je dejal kasneje Federer. “Resen sem. Mislim, da ni resnično, ko ima te poškodbe.”

“Takrat sem rekel, da je Roger velik šampion, ampak majhen človek. To mislim še danes. Pred kratkim se je njegov odnos spremenil. Sedaj je še trener, saj ste videli, kako je Novaku svetoval med Laverjevem pokalom.” Oče Đoković očitno še dolgo ne bo odstranil črne pike, ki si jo je zapisal ob imenu Roger Federer. Mogoče zato, ker so se v zgodnjih letih tekmovanja kar nekajkrat zapletli v besedni zaplet. Večkrat kot sta se dejansko Novak in Roger, ki sta vedno ostala pri profesionalnem športnem odnosu, tudi v nekaj primerih, ko je Roger poteze Srba označil za nešportne.