BJKC22 FB 940x788 3 - Obe reprezentanci bosta danes trenirali v Velenju

V petek prva tekma ob 15. uri, v soboto ob 12. uri.

Slovensko žensko reprezentanco 11. in 12. novembra v pokalu BJK čaka dvoboji proti Kitajski. Žal pa je morala zaradi poškodbe hrbta nastop odpovedati Andreja Klepač. Sicer pa so se v Beli dvorani v Velenju danes začeli prvi treningi, jutri bo na sporedu novinarska konferenca, v četrtek uradni žreb, v petek pa se bo ob 15. uri začelo dvodnevno tekmovanje.

BJKC22 FB 940x788 3 - Obe reprezentanci bosta danes trenirali v Velenju
V petek prva tekma ob 15. uri, v soboto ob 12. uri.

Naj še enkrat spomnimo, da bo vstop prost, prenos dogodka pa bo na Sportklubu. Slovenijo bodo torej zastopale: Kaja Juvan (88. WTA), Nina Potočnik (273. WTA), Pia Lovrič (512. WTA), Živa Falkner (554. WTA).

Selektor Andrej Kraševec je ekipo včeraj zbral v Ljubljani, kjer so dekleta opravila prvi skupni trening, nato pa se je reprezentanca preselila v Velenje. Danes bo tam tudi prvič trenirala. Trening Slovenk je na sporedu od 9.00 do 10.50, popoldne pa od 13.00 do 15.20. Kitajke bodo danes trenirale od 11.00 do 12.50 in 15.30 do 18.00. “Danes bomo preizkusili igrišče v Beli dvorani, ki je že pripravljena za dvoboje. Moram priznati, da so dekleta prišla dobro razpoložena, kar se je videlo tudi na prvem skupnem treningu. Tudi pripravljenost je kot kaže zelo dobra, saj se je na treningu kar iskrilo. Tudi večerja je nato minila v dobrem vzdušju, kar je zelo pomembno. Žal pa smo medtem izvedeli za poškodbo Andreje Klepač, ki nam ne bo mogla pomagati na igrišču. To je velik udarec, a nikakor ne izobešamo bele zastave,” je pred današnjim prvim treningom v Velenju dejal Kraševec.

Za Kitajsko bodo igrale Qinwen Zheng (25. WTA), Xiyu Wang (53. WTA), Lin Zhu (58. WTA),  Yue Yuan (75. WTA), Xinyu Wang (102. WTA). Zhengova je bila na primer konec septembra finalistka turnirja WTA 500 na Japonskem, v Roland Garrosu pa je izpadla v 4. kolu, potem ko je v drugem kolu izločila Simona Halep.

Novinarska konferenca na kateri bosta prisotna oba kapetana in najvišje postavljeni igralki bo v sredo, dan kasneje pa bo uradni žreb. Oba dogodka bosta potekala v Vili Bianca ob 12. uri. V petek se bo dvoboj začel ob 15. uri s slavnostno otvoritvijo, prvi dan pa bosta na sporedu dve tekmi med posameznicami. Med obema dvobojema bo tudi posebna slovesnost za Katarino Srebotnik, ki je letos zaključila uspešno kariero. V pokalu BJK je igrala od leta 1997 do leta 2012, skupno pa je odigrala kar 53 tekem. Sobotni spored se bo začel ob 12. uri.

To bo drugi medsebojni dvoboj med Slovenijo in Kitajsko. Reprezentanci sta se srečali leta 2005 v Pekingu. To je bil dvoboj v kvalifikacijah za svetovno skupino ena, Kitajke pa so zmagale s 4:1. Edino zmago je za Slovenijo dosegla Katarina Srebotnik, igrale pa so še Andreja Klepač, Tina Križan in Sandra Volk.

Vabljeni v Velenje, dekleta potrebujejo tudi vašo pomoč.

Vir: Tenis Slovenija