Slapar: “Za prihodnost slovenskega tenisa se ni treba bati.”

Stari in novi predsednik Teniške zveze Slovenije. (FOTO: Tenis Slovenija/Facebook)

Stari in novi predsednik Teniške zveze Slovenije. (FOTO: Tenis Slovenija/Facebook)

Teniška zveza Slovenije bo v novo koledarsko leto vstopila z novim predsednikom. 68-letnega Marka Umbergerja, ki je funkcijo opravljal kar 12 let, bo na mestu glavnega moža zveze nasledil 22 let mlajši Andrej Slapar, sicer predsednik uprave Zavarovalnice Triglav. 

Stari in novi predsednik Teniške zveze Slovenije. (FOTO: Teniška zveza Slovenije)
Stari in novi predsednik Teniške zveze Slovenije. (FOTO: Teniška zveza Slovenije)

12 let je Marko Umberger predsedoval Teniški zvezi Slovenije, si kot prvi prislužil naziv častnega predsednika, zdaj pa štafetno palico predaja naprej. Predal jo je 46-letnemu Andreju Slaparju, ki je veljal za edinega kandidata za nov štiriletni mandat.

Slapar je od leta 2013 naprej velja za predsednika uprave Zavarovalnice Triglav, zdaj ga čaka dodatna zadolžitev: “Veseli me, da sem postal (novi) predsednik Teniške zveze Slovenije. Verjamem, da bomo skupaj z ekipo nadaljevali uspešno delo. Ocenjujem, da imamo potenciale in priložnosti za razvoj te teniške panoge, predvsem med mladimi in v smeri popularizacije tenisa. Naša želja je še okrepiti položaj tenisa v Sloveniji in mednarodnem prostoru ter nadgraditi delovanje krovne teniške organizacije,” je dejal Slapar, ki želi največ energije usmeriti v nadgradnjo učinkovitosti in vzdržnosti delovanja organizacije, ciljno pridobivanje partnerjev, uspešnejše trženje in rast marketinških sredstev tenisa, sodelovanje z odločevalci na državni in lokalni ravni, zvišanje kakovosti izvajanja programov TZS, vzpostavitev sistema nadstandardnega zavarovanja kategoriziranih tekmovalcev, nadgradnjo podobe in položaja tenisa v slovenskem in mednarodnem prostoru.

“V športu vedno obstajajo cikli uspehov. Nekoč smo imeli uspešna dekleta, nato so na vrsto prišli fante, zdaj pa imamo znova zelo nadarjeno generacij deklet. Če bomo še naprej dobro delali z mladimi, kot očitno to znamo, se za prihodnost slovenskega tenisa ni bati,” je še dejal novi predsednik.

Kaj se je še dogajalo na skupščini Teniške zveze Slovenije? Gospodu Antonu Grsomanu, ki je do sedaj skrbel za nemoteno delovanje in ob tem ogromno pripomogel k uspešnosti in napredku TZS, je bilo dodeljeno posebno priznanje za 20-letno delovanje teniškega kluba je prejel TK Portovald (Novo mesto), novi predsednik pa je izbral tudi posameznike, ki bodo sodelovali v tistih najbolj pomembnih organih teniške zveze. Seznam le-teh lahko najdete TUKAJ.