Novakova na OP Portorož za naslov proti Falknerjevi; oba petkova finala v prenosu na Sport Klubu

Kočevar-Dešman je v četrtfinalu zaustavil letos vročega Artnaka. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Kočevar-Dešman je v četrtfinalu zaustavil letos vročega Artnaka. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Pod organizacijo Tenis Slovenije se v teh dneh v Portorožu odvija člansko odprto prvenstvo. Vse bližje smo zaključnim odločitvam, ki jih bodo v petek, 14. avgusta, pospremili tudi na Sport Klubu. V ženski konkurenci se bosta za naslov pomerili Kristina Novak in Živa Falkner, oba moška finalista pa bomo dobili v petkovih dopoldanskih urah. 

Kočevar-Dešman je v četrtfinalu zaustavil letos vročega Artnaka. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)
Kočevar-Dešman je v četrtfinalu zaustavil letos vročega Artnaka. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V Portorožu je v teh dneh zelo pestro. Ob ponedeljkovem in torkovem treningu slovenske Davis Cup reprezentance je Tenis Slovenija pripravila tudi novinarsko konferenco in ‘timbilding’, od tokrat pa se v ŠRC Marina odvija tudi člansko odprto prvenstvo.

Oba finalna obračuna bo v petek, 14. avgusta, prenašal Sport Klub na svojem 1. programu (SK 1). Ob 16. uri bo na sporedu ženski finale, za tem sledi še moški.

Že v sredo smo bili v moški konkurenci priča dvema izjemno izenačenima obračunoma 2. kola. Tako zmagovalca v dvoboju med Lunom Obrulom (ŽTK Maribor) in Borom Artnakom (TK As Litija) kot tudi v obračunu med Markom Andrejič-Goljarjem (TK Triglav Kranj) in Majem Tomcem (TK Max Ljubljana) je odločil tretji niz, zmage z izidom 11:9 pa sta se razveselila Artnak in Andrejič-Goljar.

Letos zares vročega Artnaka je v četrtfinalu zaustavil Tom Kočevar-Dešman (TK Max Ljubljana), ki bo v petek finalno vstopnico lovil proti Maticu Dimicu (TK Triglav Kranj). Ta je v četrtfinalu ugnal Aljaža Jerana (TK Radomlje). V drugem polfinalu se bosta za mesto v finalu pomerila Blaž Kavčič (TK Triglav Kranj) in Blaž Vidovič (TK Terme Ptuj), ki sta si nasproti stala že v finalu prejšnjega odprtega prvenstva na Kodeljevem.

TENIS SLOVENIJA

Člansko odprto prvenstvo (Telemach – OP Portorož, pesek)

Moški, četrtfinale, 13.8.
(1)Kavčič B. je bil prost
Vidovič B. – Andrejič-Goljar M. 6:4, 6:2
Jeran A. – (4)Dimic M. 6:3, 1:6, 8:10
Artnak B. – (2)Kočevar-Dešman T. 3:6, 2:6

Polfinale, 14.8.
(1)Kavčič B. – Vidovič B.
(4)Dimic M. – (2)Kočevar-Dešman T.

VSI REZULTATI


Živa Falkner melje dalje. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)
Živa Falkner melje dalje. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

V ženski konkurenci se je v boj za naslov podalo 27 tenisačic. Vloga 1. nosilke turnirja je pripadala dvojni državni prvakinji v kategoriji Petrol U18 Tjaši Klevišar (TK Triglav Kranj), ki je z nastopi zaključila v četrtfinalu. Prepričljivo s 6:2 in 6:1 jo je ugnala Sara Palčič (TK Vanganel). Slednja je finalno vstopnico lovila proti Kristini Novak (TK Radomlje), ki je v četrtfinalu rezultatsko povsem nadigrala Hano Bečirovič-Novak (ŽTK Maribor).

Tudi v polfinalu je Novakova začela izjemno odločno in prvi niz proti Palčičevi dobila s 6:0. V nadaljevanju je bil dvoboj bolj napet, a tenisačici TK Vanganel ni uspelo izsiliti 3. niza. Za turnirsko zmago se bo Novakova pomerila proti Živi Falkner (TK Krka Otočec), ki v Portorožu potrjuje izjemno formo. Novomeščanka, ki je pred kratkim osvojila OP na Kodeljevem, je na poti do finala ugnala Tinkaro Kovač (TK Šentjur), Moni Potrč (ŽTK Maribor), Pio-Marijo Rebec (TC Ljubljana) in v napetem polfinalnem obračunu še Tino Cvetkovič (ŠDTŠR).

Ženske, četrtfinale, 13.8.
(1)Klevišar T. – (7)Palčič S. 2:6, 1:6
(4)Bečirovič-Novak H. – Novak K. 1:6, 0:6
(6)Rebec P-M. – Falkner Ž. 1:6, 4:6
(5)Belinger A. – (2)Cvetkovič T. 3:6, 2:6

Polfinale, 13.8.
(7)Palčič S. – Novak K. 0:6, 5:7
Falkner Ž. – (2)Cvetkovič T. 6:4, 7:5

Finale, 14.8.: Novak K. – Falkner Ž.

VSI REZULTATI

FOTOGALERIJA

1 thought on “Novakova na OP Portorož za naslov proti Falknerjevi; oba petkova finala v prenosu na Sport Klubu

Comments are closed.