Novak: “To je najhitrejša podlaga turnirja v Šanghaju”

Tretji igralec sveta Novak Đoković je opravil lahko delo z Jeremyjem Chardyjem. Francoz je prikazal dober tenis, a Srb je v preteklosti vedno imel odgovor na njegovo agresivno igro. 

Novak pripravlja maščevanje (Foto: Tennisworldusa.com)

Bilo je 6:3 in 7:5 za Novaka Đokovića, ki je po tekmi povedal, da je to najhitrejša podlaga, kar se jih spomni iz Šanghaja. Mogoče je prav iz tega razloga lažje držal svoj začetni udarec; Đoković nasprotniku ni ponudil niti ene brejk priložnosti v 1 uri in 23 minutah. “Igral sem dobro od prve do zadnje točke,” je povedal Novak. “Letos je igrišče ekstremno hitro, eno hitrejših.” 

31-letnik na največjem azijskem turnirju igral že osmič v karieri, je pa tudi trikratni šampion. Naslednji v žrebu ga čaka Marco Cecchinato, ki je po podaljšani igri tretjega niza ugnal Hyeona Chunga. Prav Cecchinato je tisti, ki ga je premagal na Roland Garrosu, zato bo Srb bržkone še bolj motiviran, da jutri prikaže svoj najboljši tenis, ki bi ga lahko na koncu sezone uvrstil na prvo mesto ATP lestvice. “Sedaj sem popolnoma drugačen igralec,” je zatrdil Novak, ki računa na zmago.