Novak Đoković končal niz Johna Millmana

Šesti igralec sveta in dvakratni šampion v New Yorku je prišel do 33. polfinalnega nastopa, po tem ko je s 6:3, 6:4 in 6:4 premagal krvnika Rogerja Federerja, Avstralca Johna Millmana. Srb za razliko od Švicarja ni imel težav z igranjem v težkih pogojih. Vročina mu ni prišla do živega.

Đoković je bil neomajen (Foto: ATP)

Srb je potreboval 2 uri in 48 minut, za nagrado pa se bo v polfinalu pomeril proti Keiju Nishikoriju. To je bila 38. zmaga za Novaka v letu 2018, a si zagotovo želi pridi do tiste okrogle. Da bi še tretjič osvojil turnir in  dokončno potrdil svojo vrnitev tistim, ki so zmago v Wimbledonu vzeli s preveliko lahkoto.

“Veliko sem se naučil od tega poraza,” je povedal Millman. “Počutim se, kot da lahko tekmujem na najvišji ravni. Vedno sem verjel v to, ampak včasih mi telo ni dovoljevalo. Upam, da bom vzel te dobre trenutke in jih uporabil pri poti naprej. Nekajkrat v karieri sem odnehal, ko se je zakompliciralo, ampak da sem sedaj lahko igral na glavnem stadionu pred toliko ljudi, je bilo vse skupaj vredno. Upam, da si bom zapomnil ta trenutek.”