Zverev v drugem krogu Barcelone izpadel proti Jarryju

Nicolas Jarry (eurosport.co.uk)

  • Teniškemu igralcu Nemcu Alexandru Zverevu, sicer tretjemu igralcu sveta, ne gre vse po načrtih, tokrat je v drugem krogu turnirja v Barceloni (nagradni sklad 2.609.135 evrov) izpadel proti srečnemu poražencu kvalifikacij Čilencu Nicolasu Jarryju. Bilo je 3:6, 7:5 in 7:6 (5) za 81. igralca sveta.

Nicolas Jarry (eurosport.co.uk)

Zverev, ki je drugi nosilec turnirja v Barceloni, je prvi niz dobil, v drugem izgubil servis v enajsti igri, Čilenec pa je v naslednji igri potrdil odvzem servisa in drugi niz dobil s 7:5. V tretjem odločilnem nizu sta oba teniška igralca izgubila tri igre na svoj servis, v podaljšani igri pa je bil uspešnejši Jarry.

Jarry je v kvalifikacijah izgubil proti Špancu Marcelu Granollersu, a je vseeno dobil priložnost nastopa v glavnem delu turnirja, kjer je v prvem krogu igral ravno proti Granollersu, ga po treh nizih premagal in se uvrstil v drugi krog, kjer pa mu je prav tako po treh nizih uspelo priti do odmevne zmage. Zverev je na začetku sezone januarja izgubil v četrtem krogu odprtega prvenstva Avstralije, od takrat pa že na petem zaporednem turnirju ni uspel zmagati več kot enkrat.

Vir: Tenis Slovenija, STA 2019