Norvežan Ruud po veliki zmagi že na krstnem zaključnem turnirju do mesta v polfinalu

Norvežan Casper Ruud je na zaključnem teniškem turnirju najboljše osmerice ATP v Torinu zabeležil drugo zmago v zeleni skupini in si zagotovil mesto v polfinalu. Po zmagi proti Rusu Andreyju Rublevu z 2:6, 7:5, 7:6 (5) se bo v soboto pomeril z branilcem naslova Rusom Danillom Medvedevim, ki je osvojil prvo mesto v rdeči skupini.

Ruud - Norvežan Ruud po veliki zmagi že na krstnem zaključnem turnirju do mesta v polfinalu
Casper Ruud je v ključnih trenutkih pokazal več od Rubleva. (Foto: Twitter)

Drugi polfinalni par sestavljata Srb Novak Đoković in Nemec Alexander Zverev. Prvega igralca sveta in petkratnega zmagovalca zaključnega turnirja Đokovića drevi ob 21. uri čaka še tretji obračun ta teden, in sicer proti Britancu Cameronu Norrieju. Slednji nima možnosti za napredovanje.

Dvaindvajsetletni Ruud je skupinski del v Torinu končal z dvema zmagama in porazom. Po uvodnem porazu proti Đokoviću ter zmagi proti Norrieju, ki je zamenjal Grka Stefanosa Tsitsipasa, je tokrat po preobratu ugnal Rubleva.

Rus je danes gladko dobil prvi niz proti ne ravno razpoloženemu Norvežanu, tudi v drugem nizu pa je hitro povedel z brejkom, a nato nekoliko popustil in tekmecu dopustil izenačenje na 2:2. V izenačenem nadaljevanju pa je bil v obeh nizih v ključnih trenutkih bolj zbran osmi nosilec in se ob prvem nastopu na zaključnem turnirju takoj uvrstil v polfinale.

Medtem sta tudi med dvojicami že znana sobotna polfinalna para. Po današnji zmagi ameriško-britanske naveze Rajeev Ram in Joe Salisbury proti Kolumbijcema Juan-Sebastianu Cabalu in Robertu Farahu se bosta Američan in Britanec v polfinalu pomerila proti prvima igralcema letošnje sezone, Hrvatoma Nikoli Mektiću in Mateju Paviću.

Drugi par sestavljata Francoza Pierre-Hugues Herbert in Nicolas Mahut proti Špancu Marcelu Granollersu in Argentincu Horaciu Zeballosu.

* Izida, 3. krog:
zelena skupina:
Casper Ruud (Nor/8) – Andrey Rublev (Rus/5) 2:6, 7:5, 7:6 (5);
Novak Đoković (Srb/1) – Cameron Norrie (VBr/10) ob 21.00

* Lestvica:
1. Novak Đoković   2 2 0  4:0
2. Casper Ruud    3 2 1  4:4
----------------------------------
3. Andrey Rublevv  3 1 2  3:4
4. Cameron Norrie  1 0 1  1:2
5. Stefanos Tsitsipas 1 0 1  0:2

Vir: Tenis Slovenija, STA