Norrie tik pred OP Avstralije odpovedal nastop v Aucklandu

Britanec Cameron Norrie je tik pred začetkom prvega Grand Slama sezone, odprtega prvenstva Avstralije, povzročil strah med navijači, saj je zaradi poškodbe zapestja odpovedal četrtfinalni nastop v Aucklandu. Težave z zapestjem so pogoste v tenisu, vendar so iz Norriejevega tabora pozneje sporočili, da gre za preventivno odločitev.

Cameron Norrie (Foto: ATP)

Britanska številka 1 Norrie bi se moral v mestu, kjer je odraščal, v četrtfinalu pomeriti s Čilencem Alejandrom Tabilom, a se je umaknil tik pred načrtovanim začetkom dvoboja.

Kot so pozneje sporočili iz njegovega tabora, gre za previdnost pred začetkom grand slama v Melbournu, kjer se bo v prvem krogu pomeril s Perujcem Juanom Pablom Varillasom.

Norrie je bil v Aucklandu pred 12 meseci finalist, tako da bo zaradi te odločitve na ponedeljkovi svetovni lestvici ATP prvič po oktobru 2021 izpadel iz najboljše dvajseterice.

Medtem pa je veteran Andy Murray na turnirnju Kooyong Classic dosegel prvo zmago sezone proti Dominicu Thiemu, kar mu je, kot pravi, dvignilo moralo.

Čeprav le na ekshibicijskem tekmovanju, bo zmaga s 6:4 in 6:2 zelo dobrodošla za Murrayja, ki je prejšnji teden izgubil proti Grigorju Dimitrovu v prvem krogu Brisbana. Škot se bo v prvem krogu OP Avstralije pomeril s 30. nosilcem Argentincem Tomasom Martinom Etcheverryjem.

Vir: Tenis Slovenija, STA