Nole: “Zadnjih 20 minut se nisem počutil dobro.”

Novak Đoković po zmagi nad Medvedevim ni bil pozitiven. (Foto: YouTube)

Novak Đoković po zmagi nad Medvedevim ni bil pozitiven. (Foto: YouTube)

Prvi igralec sveta Novak Đoković je v tekmi osmine finala po 3 urah in 19 minutah slavil zmago s 6:4, 6:7(5), 6:2, 6:3 nad Daniilom Medvedevim, kljub zmagi pa ni imel veliko razlogov za veselje. Srb je potarnal, da se v zaključku dvoboja ni počutil najbolje. 

Novak Đoković po zmagi nad Medvedevim ni bil pozitiven. (Foto: YouTube)
Novak Đoković po zmagi nad Medvedevim ni bil pozitiven. (Foto: YouTube)

Po dveh zmagah s 3:0 v nizih, je Novak Đoković še v drugi tekmi zapored na Odprtem prvenstvu Avstralije izgubil niz. Novinarji so bili pozorni predvsem na njegovo negativno govorico telesa in raztegovanje v drugem delu tekme, Srb pa je začel diplomatsko: “Hvala vsem, ki ste ostali tukaj tako dolgo. Moral sem opraviti vso proceduro po tekmi,” in kasneje odgovoril na vprašanje novinarjev: “Opravil sem celoten program rehabilitacije, ker se nisem počutil najbolje, predvsem v zadnjih 20 minutah.”

Nadaljeval je: “Videli bomo, kako se bo telo jutri odzvalo. Prepričan sem, da si lahko opomorem in da bom pripravljen za naslednji dvoboj.” Tam ga čaka Kei Nishikori.Kei je danes dobil maratonski dvoboj. Čestitam mu, da se je boril in uspel dobiti obračun, v katerem je zaostajal z 0:2 v nizih. Je borec in zelo talentiran igralec. Velja za enega najhitrejših na turu“, je dejal Novak o Japoncu, katerega močno spoštuje: “Tudi tu sva nekajkrat igrala med sabo. Mislim, da sva med drugim igrala prav v četrtfinalu. Vsako leto je drugače, vsaka tekma je drugačna, zato pričakujem, da bo znova poizkušal s čim novim. Pričakujem težko tekmo.

Podpira spremembo na OP Avstralije

Me drugim so Srba vprašali tudi tem, kako on sam vidi spremembo pravil in igranje podaljšane igre do 10. osvojene točke v petem nizu. “Mislim, da je to celo dobra sprememba. Raje izberem, da se tekma zaključi v tie-breaku ali super tie-breaku, kot pa da se na igrišču znojim 11 ur kot Isner in Mahut,” je dejal Novak in dodal: “Potem vidite, ko igralci trpijo, kot Isner v Wimbledonu. Naslednjo tekmo je predal oz. se ni mogel premikati.

Celotno novinarsko konferenco po zmagi Novaka Đokovića nad Daniilom Medvedevim si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.