Nole po wimbledonski zmagi tudi že na finale sezone

Številka 1 moškega tenisa Novak Đoković, ki je v nedeljo po epskem dvoboju z Rogerjem Federerjem v Wimbledonu osvojil skupno 16. naslov na turnirjih za veliki slam, se je kot drugi igralec že uvrstil na sklepni finale sezone, so danes sporočili iz združenja ATP. Finale najboljših osmih igralcev leta bo od 10. do 17. novembra v Londonu.

Bo London ostal gostitelj zaključnega turnirja tudi po letu 2020? (Foto: AFP/Getty Images)
ATP London (Foto: AFP/Getty Images)

Mesto na sklepnem turnirju sezone si je že pred srbskim zvezdnikom priigral zmagovalec odprtega prvenstva Francije, Španec Rafael Nadal. Za zdaj sta Nadal in Đoković edina, ki že imata zagotovljeni mesti med elito.

“Vsako leto je seveda eden mojih glavnih ciljev uvrstitev na sklepni finale. Da mi je to uspelo že tako zgodaj v sezoni, je super,” je za spletno stran združenja ATP dejal Đoković in dodal: “Veselim se vrnitve v London in boja z najboljšimi igralci na svetu v areni O2.”

Za 32-letnega Đokovića bo to še dvanajsti nastop na finalu sezone. Lani je v Londonu po finalni zmagi prav nad Đokovićem zmagal Nemec Alexander Zverev, ki pa mu letos še ni uspelo ponoviti lanskih predstav. Največ zmag na finalu sezone ima sicer Švicar Federer, ki jih je doslej zbral šest.

Vir: Tenis Slovenija, STA 2019