Neutrudna Jakupovićeva izločila tudi 17. igralko sveta!

Dalila Jakupović je rešila 5 zaključnih žogic.

Dalila Jakupović je rešila 5 zaključnih žogic.

Slovenska tenisačica Dalila Jakupović se ne zaustavlja! V 9 dneh je zabeležila še šesto zmago in se tako prebila v osmino finala turnirja serije WTA v Birgminghamu. 27-letna Primorka je tokrat z izjemno agresivno igro na kolena spravila 17. igralko sveta Elise Mertens, na poti do osmine finala pa rešila tudi 5 zaključnih žogic. Bravo, Dalila! 

Dalila Jakupović je rešila 5 zaključnih žogic.
Dalila Jakupović je rešila 5 zaključnih žogic. (Foto: SK)

Travnata pravljica 27-letne Dalile Jakupović se nadaljuje. Kljub temu, da slovenska tenisačica od prihoda iz Nottinghama v Birminghamu še ni imela pravega počitka, niza zmage kot za stavo. Tokrat je Primorka v 1. krogu WTA turnirja v Birminghamu zabeležila do sedaj največjo zmago v karieri, saj je iz turnirja izločila 17. igralko sveta Elise Mertens. 22-letna Belgijka je obračun pričela udarno in hitro povedla s 5:1. Prvi niz je na koncu Mertensova dobila s 6:3, tudi v drugem pa je ob rezultatu 5:2 vse kazalo na zmago favoritinje. A s tem se Dalila Jakupović ni strinjala.

Od 3:6 in 2:5 do petih rešenih zaključnih žogic in zmage!

Slovenska tenisačica je še enkrat več pokazala, da se nikoli ne splača odnehati, pa naj bo rezultat še kako v prid nasprotnika/ce. Na igrišču se zadnje dni počuti odlično, tudi do zaostanka s 3:6 in 2:5 pa še zdaleč ni odigrala slabo. Prvo zaključno žogico je Jakupovićeva rešila v 9. igri drugega niza, ko je Belgijka servirala za zmago s 6:3, naslednje tri pa na svoj začetni udarec. Vselej, ko se je  znašla v položaju, ko je bila točko oddaljena od poraza, je Dalila odigrala agresivno, odločnost pa se ji je na koncu še kako obrestovala. Mertensova se je kasneje znašla tudi v vodstvu s 3:0 v tie-breaku, a Primorka je Belgijko z odličnim gibanjem in pravimi udarci spravljala ob obup. Po pravem maratonu v podaljšani igri drugega niza je Jakupovićeva izsilila tretji niz, tam pa znova odigrala brezkompromisno in se po 2 urah in 24 minutah več kot zasluženo veselila uspeha kariere.

Za mesto med 8 proti 18. igraki sveta

Na WTA lestvici, ki se osvežuje po vsakem odigranem obračunu se je Dalila Jakupović po zmagi nad 17. igralko sveta Elise Mertens prebila do 100. mesta, še višje pa lahko Slovenka pristane ob morebitnem uspehu v osmini finala. Za mesto v četrtfinalu se bo Jakupovićeva pomerila proti 20-letni Japonki Naomi Osaki, ki se je v letošnji sezoni prebila v osmino finala OP Avstralije in 3. krog OP Francije. Tenisačici se do sedaj med seboj še nista pomerili.

WTA Birmingham (Velika Britanija, $936.128, trava), posamezno (Ž)
1. krog kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Paolini J. (Ita) 7:6(5), 4:6, 7:6(6)
2. krog kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Vickery S. (Kan/6) 7:6(3), 7:5
3. krog kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Pera B. (Zda/3) 6:3, 6:4
1. krog: Jakupović D. (Slo) – Mertens E. (Bel/7) 3:6, 7:6(7), 6:1
2. krog: Jakupović D. (Slo) – Osaka N. (Jap)

Dvojice:
1. krog: (WC)Bouchard E./Cibulkova D. – King V./Srebotnik K.