Nekdanja številka 1 Osaka načrtuje vrnitev na OP Avstralije

Nekdanja prva teniška dama na svetu, Japonka Naomi Osaka, je v sredo dejala, da za sezono 2024, ko se bo po rojstvu otroka vrnila k tenisu, načrtuje natrpan urnik. Tega bo začela na prvem Grand Slamu sezone, Odprtem prvenstvu Avstralije, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Petindvajsetletna japonska zvezdnica na turnirjih WTA ni igrala od lanskega septembra. Januarja je nato objavilo svojo nosečnost, julija pa rodila hčerko Shai.

V pogovoru za ameriški ESPN je štirikratna zmagovalka turnirjev za Grand Slam povedala, da veliko trenira in da namerava v prihodnjem letu imeti natrpan teniški urnik.

Letos je zaradi nosečnosti izpustila OP Avstralije, a dejala, da bo naslednje leto igrala. V Melbournu je bila sicer že najboljša leta 2019 in 2021.

Kot je dodala, je med premorom pogrešala tekmovanja in se želi vrniti. “Vsekakor bo več turnirjev, kot sem jih igrala prej. Zavedam se, da ne vem, kako bo potekal začetek leta. Ne poznam ravni igre in mislim, da se moram nekako sprostiti, tako da se bom vsaj pripravila na zelo dober konec leta,” je razložila Osaka.

Ta je bila na vrhu ženskega tenisa leta 2019. Japonka, ki je odraščala v ZDA, je trenutno na 603. mestu svetovne teniške lestvice.

Poleg Melbourna je Osaka dvakrat slavila tudi na OP ZDA v New Yorku leta 2018 in 2020.

Vir: Tenis Slovenija, STA