Nejevoljni Zverev: “Pomiri se, ne bom goljufal proti tebi.”

Zverev rezultatski krizi ne uide. (Foto: zimbio.com)

Zverev rezultatski krizi ne uide. (Foto: zimbio.com)

Vstopili smo v peti mesec letošnje sezone, 22-letni Nemec Alexander Zverev pa z izjemo finala na turnirju serije ATP 500, ni zabeležil rezultatov, kakšnih se pričakuje od 3. igralca sveta. Tokrat se je v Muenchenu “zapel” s Čilencem Christianom Garinom in po pravi drami izgubil četrtfinalni obračun. 

Zverev rezultatski krizi ne uide. (Foto: zimbio.com)
Zverev rezultatski krizi ne uide. (Foto: zimbio.com)

Sanjska sezona za 22-letnega Čilenca Christiana Garina se nadaljuje, niti približno pa temu ne moremo reči tako za Alexandra Zvereva. V Muenchenu je napovedoval preporod, tudi četrtfinalni obračun pa je pričel odlično in hitro povedel s 3:0. Kasneje je prvi niz izgubil s 4:6, v izgubljenem položaju pa je bil tudi v drugem nizu. Čilenec je namreč v 10. igri drugega niza serviral za zmago in trikrat imel na voljo tudi zaključno žogico za zmago.

Nemec se je po eni napaki Čilenca in dveh dolgih izmenjavah izmuznil porazu, v tretjem nizu pa bil sam le točko oddaljen od zmago. Pri vodstvu s 5:4 v tretjem nizu je imel pri rezultatu 15:40 na servis Garina celo dve povezani žogici za zmago, a tokrat se je rešil Čilenec, v 12. igri pa nato pri rezultatu 40:0 izkoristil prvo zaključno žogico v igri, skupno četrto.

Zverevu je šel v nos tudi odnos nasprotnika. Med tekmo se je najvišje uvrščeni Nemec namreč takole pritoževal glavni sodnici: “Zakaj mora preveriti prav vse? To je neverjetno!” Nato se je obrnil še proti Garinu in mu dejal: “Pomiri se, ne bom goljufal proti tebi.”

ATP 250 Muenchen (Nemčija, €524,340, pesek, zunaj), posamezno, četrtfinale
Zverev A. (Nem/1) – Garin C. (Čil) 4:6, 7:5, 5:7
Cecchinato M. (Ita/3) – Fucsovics M. (Mad/8) 1:6, 7:5, 7:5
Pella G. (Arg/7) – Bautista Agut R. (Špa/4)
Berrettini M. (Ita) – Kohlschreiber P. (Nem)

Zverev vs Garin: Dramatic Match Point Saves in Munich

Zverev match points saved: 3Garin match points saved: 2Drama, drama everywhere as Cristian Garin upsets Zverev…

Objavil/a Tennis TV dne Petek, 03. maj 2019