Ne boste verjeli, koliko denarja je zahteval!

Tenis je postal zelo dobičkonosen šport. No, vsaj za tiste na vrhu. Turnirji že vrsto leto sezono za sezono tekmujejo, kdo bo zbral največji proračun, za leto 2019 pa se napoveduje kar 110-odstotni dvig finančnih nagrad od tistega izpred desetih let v sezoni 2009.

Rafa Nadal hoče za nastop na Dunaju milijon evrov (Foto: Tennisworlsusa.com)

Igralci pa ne poberejo samo uradnih nagradnih skladov. Mastno služijo s strani pokroviteljev in sponzorjev, med drugim pa organizatorji turnirjev plačujejo že samo zato, da si zagotovijo njihov nastop. Mnogi najboljših tenisačev zahteva vrtoglave številke, saj se zavedajo, da so pripravljeni plačati. Turnir serije 500 na Dunaju se lahko pohvali z izjemno zasedbo, trenutno pa se pogajajo tudi z Rafaelom Nadalom in Novakom Đokovićem.

Španec je za nastop na Dunaju zahteval 1 milijon evrov, za kar bi podpisal dvoletno pogodbo. Odločitev bo sprejel po Roland Garrosu, Đoković pa bo počakal do Wimbledona. Nekako je težko pričakovati, da jim bo uspelo dobiti oba igralca. “Če bo Nadal igral, bomo nedvomno presegli naš limit 4 milijonov evrov, ki jih porabimo za igralce. Grigor Dimitrov, Nick Kyrgios in Andy Murray bi lahko zaigrali.