Naveza “KleMar” tudi to leto v Singapurju!

Dvojica "KleMar" ponovno v Singapurju! (Foto: wtatennis.com)

Dvojica "KleMar" ponovno v Singapurju! (Foto: wtatennis.com)

Teniška sezona za ženske se počasi bliža koncu, posledično pa v posamični konkurenci poteka krčevit boj za zadnja mesta, ki še vodijo na zaključni turnir najboljše osmerice v Singapurju. Vse je že odločeno v konkurenci dvojic, kjer bosta znova nastopili tudi Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez.

Dvojica "KleMar" ponovno v Singapurju! (Foto: wtatennis.com)
Dvojica “KleMar” ponovno v Singapurju! (Foto: wtatennis.com)

Simona Halep, Angelique Kerber, Caroline Wozniacki, Naomi Osaka in Petra Kvitova sestavljajo peterico igralk, ki so si že zagotovile mesto na zaključnem turnirju v Singapurju, že pa je znanih tudi vseh 8 parov, ki se bodo za naslov pomerili v konkurenci ženskih dvojic.

Še petič v zadnjih 6 letih na turnirju tudi Slovenka

Brez kakršnihkoli težav sta si mesto na zaključnem turnirju uspeli zagotoviti navezi Krejčikova B./Siniakova K. (zmagovalki OP Francije in Wimbledona) ter Babos T./Mladenovic K. (zmagovalki OP Avstralije), kar nekaj sreče pa sta imeli zmagovalki OP ZDA Ashleigh Barty in CoCo Vandeweghe, ki sta po številu zbranih točk v letošnji sezoni bili šele na 9. mestu. Tenisačici, ki sta moči prvič združili šele v letošnji sezoni sta med najboljših 8 uvrstili po zaslugi odpovedi Ekaterine Makarove in Elene Vesnine, ki sta se po mnogih letih sodelovanja odločili, da ne bosta več nastopali skupaj.

Med najboljših 8 sta se prebili tudi Slovenka Andreja Klepač in Španka Maria Jose Martinez Sanchez. Uigrana naveza “KleMar” je v lanski sezoni v Singapurju z nastopi zaključila v četrtfinalu, kjer sta Slovenka in Španka morali priznati premoč končnima zmagovalkama Timei Babos in Andrei Hlavackovi. Letos sta Andreja in Marija Jose skupaj osvojili en turnir in sicer v Mallorci, najboljši rezultat na turnirjih velike četverice pa zabeležili na OP Francije, kjer sta se prebili do četrtfinala.

Zaključni turnir najboljše četverice bo sicer že peto leto zapored potekal v Singapurju. Leta 2013 je tekmovanje nazadnje potekalo v Carigradu, kjer je Katarina Srebotnik nastopala skupaj z Nadio Petrovo. “Kata” se je leta 2014 v Singapurju predstavila s Kveto Peschke, leto kasneje pa s Caroline Garcio.

Dvojice, ki so si zagotovile nastop na zaključnem turnirju v Singapurju (21. – 28. oktober):
1. Krejčikova B/Siniakova K.
2. Babos T./Mladenovic K.
3. Sestini Hlavackova A./Strycova B.
4. Dabrowski G./Xu Y.
5. Mertens E./Schuurs D.
7. Klepač A./Martinez Sanchez M. J.
8. Melichar N./Peschke K.
9. Barty A./Vandeweghe C.