Nastja Kolar do zmage v 1. krogu Futuresa v Bahrajnu

Nastja Kolar dober rezultat lovi v Bahrajnu. (Foto: zimbio.com)

Nastja Kolar dober rezultat lovi v Bahrajnu. (Foto: zimbio.com)

Na turnirjih serije Futures ima Slovenija ta teden znova kar nekaj svojih predstavnikov in predstavnic. Uspešno je misijo v Bahrajnu pričela Nastja Kolar, ki se je kot tretja nosilka turnirja že prebila v 2. krog glavnega dela turnrija. Veronika Erjavec se je znova uspešno prebila skozi kvalifikacije turnirja v Antalyji, v Istarski rivijeri pa sta bila v kvalifikacijah uspešna Tom Kočevar-Dešman in Mike Urbanija. 

Nastja Kolar dober rezultat lovi v Bahrajnu. (Foto: zimbio.com)
Nastja Kolar dober rezultat lovi v Bahrajnu. (Foto: zimbio.com)

Skozi kvalifikacijsko sito turnirja serije Futures v Istarski rivijeri se izmed Slovencev v glavni del turnirja ni uspelo prebiti Davidu Cepaku, Luki Miklavčiču, Marku Mesariču, Roku Komacu, Aljažu Fugini in Anžetu Arhu, sta pa zato po tri nasprotnike ugnala Mike Urbanija in Tom Kočevar-Dešman, ki sta se tako v glavnem delu turnirja pridružila tja že uvrščenemu Niku Razboršku. Vsi trije slovenski predstavniki bodo tekmo 1. kroga 15.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja odigrali v sredo, 21. marca.

Mimo treh kvalifikacijskih ovir se je že uspela prebiti tudi Veronika Erjavec, ki še drugi teden zapored nastopa na turniju v Antalyji, žal pa je v 2. krogu kvalfikacij v Egiptu klonila 18-letna Nina Kolar.

Nastja Kolar WTA točke lovi v Bahrajnu

Kot 411. igralka sveta je bila Nastja Kolar že uvrščena v glavni del turnirja v Bahrajnu. Nekdaj 178. igralki na WTA lestvici na turnirju pripada vloga 3. nosilke, 23-letna Celjanka pa se je že prikopala tudi do prve zmage. V 1. krogu je bila boljša od Čehinje Miklove in si tako zagotovila mesto v nadaljnjem delu tekmovanja.

ITF Istarska rivijera (Hrvaška, $15.000), pesek, 1. krog
Gabrieli T. (Ita/Q) – Razboršek N. (SLO)
Sardella E. (Ita) – Urbanija M. (SLO/Q)
Sant’anna B. (Bra/6) – Kočevar-Dešman T. (SLO/Q)

ITF Bahrain (Manama, $15.000), trda podlaga, 1. krog
Kolar Na. (SLO/3) – Miklova B. (Čeh) 6:4, 6:3

ITF Turčija (Antalya, $15.000), pesek, 1. krog:
Erjavec V. (SLO/Q) – Heblet J. (Mol/Q)