Napredoval je tudi olimpijski prvak, igral bo proti Lloydu Harrisu

Med najboljšo osmerico se je zavihtel tudi olimpijski prvak Nemec Alexander Zverev, ki je ugnal Italijana Jannika Sinnerja s 6:4, 6:4, 7:6 (9:7) in bo za polfinale igral z Južnoafričanom Lloydom Harrisom, ob zmagi pa se mu obeta polfinale z Đokovićem.

csm lloyd harris usopen 26ee8d1b13 - Napredoval je tudi olimpijski prvak, igral bo proti Lloydu Harrisu
Lloyd Harris (Foto: https://www.tennisnet.com/)

V ženski konkurenci je v zadnjem obračunu Grkinja Maria Sakari presenetila šestopostavljeno Kanadčanko Bianco Andreescu, zmagovalko OP ZDA pred dvema letoma. Kanadčanka je v podaljšani igri dobila prvi niz, drugega Grkinja, v zadnjem pa je Sakaraijeva slavila s 6:4.

Švicarka Belinda Benčič je s 7:6, za zmago v podaljšani igri je morala zbrati kar 14 točk, in 6:3 izločila sedmopostavljeno Poljakinjo Igo Swiatek. Napredovali sta še britanska najstnica Emma Raducanu in četrtopostavljena Čehinja Karolina Pliškova, ki je bila od Rusinje Anastasije Pavljučenkove boljša s 7:5 in 6:4.

Od turnirja v New Yorku pa se je poslovila še zadnja slovenska predstavnica Andreja Klepač. V paru s Hrvatico Darijo Jurak sta ju v osmini finala ustavili mladi Američanki 17-letna Coco Gauff in Catherine McNally s 6:4 in 6:4.

Vir: Tenis Slovenija, STA