Napovedal boj za Davisov pokal: Simon osvojil Metz!

Simon je dve lovoriki v eni sezoni nazadnje zbral leta 2011. (Foto: zimbio.com)

Simon je dve lovoriki v eni sezoni nazadnje zbral leta 2011. (Foto: zimbio.com)

Francoski kapetan Yannick Noah ne bo imel lahke naloge pri določitvi ekipe za finalni obračun Davisovega pokala, ko bodo “Galski petelini” konec novembra v Lillu gostili izbrano vrsto Hrvaške. V boj za mesto v ekipi se je z zmago v Metzu vključil izkušeni Gilles Simon ter nenazadnje tudi dvojica Mahut N./Roger-Vasselin E. 

Simon je dve lovoriki v eni sezoni nazadnje zbral leta 2011. (Foto: zimbio.com)
Simon je dve lovoriki v eni sezoni nazadnje zbral leta 2011. (Foto: zimbio.com)

Gilles Simon pri 33 letih dokazuje, da še ni za odpis. Francoz je še enkrat več dokazal, da se v Metzu počuti odlično in tu prišel že to tretje lovorike v karieri, druge letošnje. V finalu je s 7:6(2) in 6:1 ugnal kvalifikanta Matthiasa Bachingerja, ki je presenetil predvsem s polfinalno zmago nad Keijem Nishikorijem. Še posebej napeto je bilo v 12. igri prvega niza, ko je Simon na svoj začetni udarec rešil tri vezane žogice za niz. Pri vodstvu Bachingerja s 6:5 je bilo namreč na servis Simona 0:40, a Francoz se je uspel rešiti.

Se lahko vmeša v boj za mesto v Davisovem pokalu?

Simon je na poti do naslova v Metzu premagal 5 tenisačev, edini niz pa izgubil v 2. krogu proti Srbu Filipu Krajinoviću. Med drugim je Gilles v četrtfinalu ugnal tudi rojaka Richarda Gasqueta, ki je v zadnji akciji Davisovega pokala proti Španiji bil v ekipi, a kapetan Yannick Noah je prednost namenil mlajšima Benoitu Paireju in Lucasu Pouillu. Zdaj bi morda lahko njuno mesto s prepotrebnimi izkušnjami in kot kaže dobro formo ogrozil tudi Simon. Slednji je nazadnje v Davisovem pokalu igral lansko leto v 1. krogu proti Japonski.

Tudi v konkurenci dvojic je v Metzu zmaga ostala doma, s čimer so Francozi še enkrat več dokazali, da veljajo za absolutne vladarje turnirjev na domačih tleh. Zmage sta se razveselila Nicolas Mahut in Eduardo Roger-Vasselin.  Mesto prvega v finalu Davisovega pokala ne bi smelo biti ogroženo, vprašljiv pa je nastop Roger-Vasselina. Mahut je namreč primarno partner Pierre-Hugues Herbert, nazadnje pa je proti Španiji moči z Mahutom združil Jullien Benneteau.

ATP Metz (Francija, €501.345, trda podlaga, dvorana), finale
Simon G. (Fra) – Bachinger M. (Nem/Q) 7:6(2), 6:1

Dvojice, finale
(1)Mahut N./Roger-Vasselin E. – (4)Skupski K./Skupski N. 6:1, 7:5