Nadalu grozi tožba za 10 milijonov dolarjev

Rafael Nadal bi moral zaigrati v ekshibicijskem obračunu v Argentini, a so pogajanja padla v vodo, zato zdaj stranka na drugi strani pogodbe išče pravico na sodišču. Sredi spora pa je Nadalov agent Carlos Costa, ki ga obtožujejo prevare.

Carlos Costa, Nadalov agent, je vodil pogajanja, preko katerih bi Rafael sodeloval v ekshibicijskem obračunu v Argentini, toda glede na besede Lisandra Borgesa in Artura Alacahan, se je Costa kar naenkrat umaknil iz pogovorov. S tem jima je povzročil velike finančne izgube.

Par je nameraval spraviti Nadala v Argentino. Borges je za argentinsko televizijo povedal: “En dan me je poklical Nicolas Lapentti, bivši tenisač in organizator dogodkov. Menil se je, da bi Nadala spravili v Ekvador, njegov brat Giovanni pa bi ga popeljal v Mehiko, pa tudi Chicago v Severni Ameriki se je omenjal. Potrebovali so četrti datum za Nadala, ker za manj kot štiri datume ne bi prišel na to mini turnejo. Vsak datum bi mu prinesel 2,5 milijona evrov. Za manj kot 10 milijonov se torej ne premakne.”

“Carlos Costa pa dobi procente od tega, kar znaša 5-10 odstotkov. Dali bi mu deset milijonov, od tega bi Carlos pobral milijon, ampak mu ni mar. Misli, da ker je Nadalov menedžer, da mu nihče nič ne more. Dobil je boljšo ponudbo in kar naenkrat prekinil pogovore. Kar se je zgodilo, je grozno, kajti nihče ne želi tožiti Rafaela Nadala, po mojem mnenju je namreč najboljši športnik vseh časov. Samo zato, ker je njegov menedžer pač prevarant. Ampak resnica je, da naju je oškodoval, zato nimava druge izbire, kot vložiti tožbo.”

Zaenkrat še ni znano, kako točno se je dogajalo, saj niti Rafael Nadal niti njegov agent nista komentirala napovedane tožbe. Videti je, kot da Nadal ni bil osebno vpleten, ampak gre za sport med njegovim agentom Carlosom Costo in strankama, ki sta sodelovala v pogajanju.