Nadal: “Zmagal sem, čeprav sem trpel, zato šteje več”

Največja kvaliteta Rafaela Nadala je njegova odločnost. Njegova nepopustljivo na igrišču, saj se prav nikoli ne preda. V Torontu naj bi bil Španec trpel, pa je vseeno zmagal.

Rafa je zmagal, čeprav je trpel (Foto: Zimbio.com)

Čeprav zgodba Rafaela Nadala sedaj postaja že malo ponavljajoča. Kadar zmaga, je to kljub bolečini, kadar izgubi, so krive poškodbe. Največkrat kolena. Taktika, ki jo je s svojo ekipo skozi kariero dodobra razvil. Predvsem pred turnirji, kjer se ne počuti preveč samozavestno. V primeru zmage pa se o poškodbah ne govori. Ne gre zanikati njegovih preglavic, ki so takšne kot pri drugih tenisačih, ampak “varnostna mreža” poškodbe je včasih odveč za šampiona njegovega kova. Poškodbe so del igre, in kolikokrat smo poslušali o bolečinah v kolenu, nato pa je letos Rafa v peščenem delu še enkrat več odpihnil celotno konkurenco. Takrat ni bilo več ne duha ne sluha o poškodbi.

“Celoten teden v Torontu sem igral s pravilno intenziteto. V pomembnih trenutkih sem bil samozavesten. Nisem igral najboljšega tenisa, pa sem vseeno osvojil turnir. Trpel sem, pa vseeno slavil. To je zelo pomembno. Da lahko zmagaš takrat, ko se ne počutiš najbolje, to je najtežje. Sem pa vsako tekmo igral bolje, proti Čiliću v tretjem nizu sem igral dobro. Proces je povsem normalen.”

“V drugem nizu tekme proti Tsitsipasu je postalo malo dolgočasno. Na servisu nasprotnika nisva dobivala preveč točk, nato pa je prišel trenutek, ko sem moral servirati za zmago. Odigral sem katastrofalno igro, šele kasneje sem našel ritem.”