Nadal v rekordnem dvoboju generacij uspešno začel nastope v Madridu

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je zanesljivo preskočil prvo oviro ob morebitnem zadnjem nastopu na domačem mastersu v Madridu. V prvem krogu je Majorčan po uri in šestih minutah premagal 21 let mlajšega Američana Darwina Blancha s 6:1, 6:0.

Španec in Američan sta po podatkih ATP postavila rekord po največji starostni razliki med igralcema na turnirjih serije masters (21 let in 117 dni).

Mladi Blanch, ki na lestvici zaseda vsega 1028. mesto in je za turnir prejel posebno povabilo organizatorja, ni imel možnosti proti 14-kratnemu zmagovalcu peščenega grand slama v Parizu.

Petkratni zmagovalec turnirja v Madridu se bo v drugem krogu pomeril s starim znancem, Avstralcem Alexom De Minaurom. Ta je Nadala s 7:5, 6:1 premagal pred osmimi dnevi v Barceloni.

Majorčan je pred začetkom turnirja v Madridu dejal, da ni stoodstotno pripravljen in da na drugem grand slamu sezone na igriščih Rolanda Garrosa ne bi nastopil, če bi se začel v teh dneh.

Nadal je večino lanske sezone izpustil zaradi operacije kolka, letos pa je odigral le dva turnirja zaradi poškodb in neustrezne pripravljenosti.

Vir: Tenis Slovenija, STA