Nadal se ne boji dneva, ko bo končal s tenisom

Rafael Nadal je priznal, da je že začel z načrtovanjem življenja po tenisu. 

Rafael Nadal
Rafa je precej dober v golfu (Foto: Tennisworldusa.com)

“Tukaj sem zato, da skušam odigrati dober turnir in verjamem, da mi bo to uspelo, tudi če nisem odigral veliko tekem. Igram dovolj dobro,” je o svojih možnostih na Odprtem prvenstvu Avstralije povedal Rafael Nadal, ki je včeraj absolutno uničil starega znanca Tomasa Berdycha.

Rafo so vprašali tudi o upokojitvi in življenju, ki pride po njej. “Življenje ponuja mnogo stvari, ne samo tenis. To me ne straši, ker vem, da bo prišel dan, ko bom rekel dovolj tenis. Zelo sem realističen. To bo takrat, ko se ne bom čutil več kompetativnega. Takrat bo časa za nekaj novega.” Ali bo to ribarjenje, golf ali pa delo na teniški akademiji; Rafa bo imel roke polne dela. “Pripravljam si teren za upokojitev, saj imam akademijo in fundacijo. Imam različne interese po svetu. Ne bom človek, ki je samo doma, ribari in igra golf. Seveda bi rad igral večkrat kot v zadnjih 20 letih, ampak rad imam delo in nove izkušnje. Delavec sem, zato imam rad takšne stvari.”

“Ko imam priložnost, se rad družim z družino in prijatelji. Če ne igram golfa z družino ali prijatelji, potem sploh ne grem. Rad sem v ekipi. Na Majorki imamo klub in ekipe. Igramo turnirje, ob katerih se družimo in jemo.”