Nadal: “Rivali se me ne bojijo, ne morem odnehati sedaj”

Rafael Nadal je prejšnji teden v finalu Barcelone za še 11. naslov premagal Stefanosa Tsitsipasa s 6:2 in 6:1. Izjemen rezultat Španca, ki še naprej na rdečem pesku ostaja neporažen. Na novinarski konferenci je povedal, da je brez težav nadzoroval celotno srečanje. 31-letnik je poln samozavesti.

Rafa se približuje novemu slavju v Roland Garrosu (Foto: Zimbio.com)

Z vsako preteklo minuto je čutil, da lahko škoduje svojemu nasprotniku. “Ko sem moral prevzeti vodstvo, sem to storil brez težav. V drugem nizu je začel delati vse več napak, ampak ne mislil, da se me nasprotniki bojijo. Leta 2015 se me zagotovo niso bali, pa sem slavil kakih devetkrat v Roland Garrosu.”

Španec ostaja skromen in poudarja, da te zmage lahko pripelje samo dobra igra. “Nasprotniki me spoštujejo, moj cilj je, da nadaljujem na tej ravni. Če primerjam mojo igro v preteklosti, sem igral precej višje udarce kot nasprotniki. Sedaj iščem več kotov, hočem odpreti igrišče.”

“Ne morem odnehati sedaj, samo malo počitka potrebujem. Kakšne dva dni bo dovolj, nato pa začnem trenirati. Moram uživati v teh trenutkih, saj se zavedam, da ne bodo večni.”