Nadal po štirih nizih v drugi krog

Zmagovalec prvih dveh Grand Slamov sezone v Melbournu in Parizu, Španec Rafael Nadal, je uspešno začel tudi tretji veliki turnir leta. V uvodnem krogu Wimbledona je po dobrih treh urah in pol igre premagal Argentinca Francisca Cerundola s 6:4, 6:3, 3:6 in 6:4.

will rafael nadal play wimbledon 2022 - Nadal po štirih nizih v drugi krog
Rafael Nadal se je izognil petemu nizu (Foto: ATP)

Špancu se je poznalo, da po zmagi na Rolandu Garrosu ni igral pripravljalnih obračunov na turnirjih, odigral je le ekshibicijski dvoboj v Hurlinghamu. Sredi dvoboja je danes nekoliko popustil, Argentinec pa je po osvojenem tretjem pretil tudi v četrtem in imel prednost odvzema servisa. Nadal pa je nato strnil vrste in se uvrstil v drugi krog.

“Francisco je med dvobojem začel igrati sijajno, zame pa je položaj zelo zanimiv, saj tukaj nisem igral tri leta. Vesel sem, da sem nazaj. Tukaj sem vedno užival na tem posebnem stadionu ter ob podpori navijačev,” je po dvoboju dejal Majorčan.

Na travo se v teh dneh še prilagaja, dodaja pa, da mu vsaka zmaga prinese dodatno samozavest. “Vso kariero potrebujem veliko časa za prilagoditev na travo, razlogi za to pa so takšni in drugačni. V zadnjih treh letih nisem niti stopil na travo, zato je vsak dan še en test in današnjega pomembnega sem dobro opravil. Zmaga je bistvena in omogoča mi dodatne dni treninga za igranje na tej podlagi ter še enega dvoboja,” je priznal Nadal.

Nadal je v Wimbledonu zmagal v letih 2008 in 2010, z naslovom letos v Parizu pa je še povišal prednost na vrhu lestvice z največ lovorikami na Grand Slamih. Ima jih 22 oziroma dva manj od absolutne rekorderke Margaret Court iz Avstralije. V moški konkurenci mu sledita Švicar Roger Federer in Srb Novak Đoković z 20.

Je pa Španec danes zabeležil 306. zmago na turnirjih velike četverice. S tem se je izenačil z Martino Navratilovo na četrtem mestu večne lestvice. Pred Nadalom so le Federer (369), Serena Williams (365) in Đoković (327).

Šestintridesetletni Nadal se bo v drugem krogu pomeril z Ričardasom Berankisom iz Litve, 106. igralcem na svetu.