Nadal o primeru Đokovića: “Če bi želel, bi lahko igral na OP Avstralije brez problemov”

NA OP Avstralije bi moral zmago braniti prvi igralec sveta Đoković, ki pa se je znašel v težavah in se bori proti temu, da ga izženejo iz države zaradi tega, ker ni cepljen. V Avstraliji so mu namreč zavrnili vizo, zdaj pa čaka na razplet pritožbe.

1764f 16375715232854 1920 - Nadal o primeru Đokovića: "Če bi želel, bi lahko igral na OP Avstralije brez problemov"
Rafael Nadal in Novak Đoković na OP Avstralije (Foto: https://www.sportskeeda.com/)

Rafael Nadal, ki je uspešno začel z nastopi na turnirju ATP Melbourne, se je obenem odzval tudi na dogajanje okoli Srba Novaka Đokovića in njegovega igranja na Odprtem prvenstvu Avstralije. Španec je poudaril, da je pač treba upoštevati pravila in da bi si Srb prihranil veliko težav, če bi se pač cepil. “Razumljivo je, da ljudi v Avstraliji ta primer razburja, saj so sami morali veliko potrpeti med popolnimi zaprtji, nekateri se niso mogli niti vrniti domov,” Nadala navaja francoska tiskovna agencija AFP.

“Edino, kar lahko rečem, je to, da verjamem zdravnikom. Če oni rečejo, naj se cepimo, se pač moramo cepiti. Sam sem prebolel covid-19 in sem bil dvakrat cepljen. Če to narediš, potem ni težav z igranjem v Avstraliji. Mislim, da je svet dovolj trpel, da ne bi upoštevali pravil,” je še povedal Nadal.

“Če bi Novak želel, bi brez težav igral v Avstraliji. Odločil se je, kot se je, vsak ima to pravico, toda tu so pač tudi posledice,” je dodal Španec, ki ima toliko naslovov na turnirjih za Grand Slam kot Đoković in Švicar Roger Federer. Slednji bo zaradi težav s kolenom bržčas igral šele na zadnjem Grand Slamu sezone na OP ZDA.

Nadal je še povedal, da si ne želi tega, kar se dogaja z Đokovićem. “Po svoje se mi kar malo smili. Toda hkrati je treba povedati, da je za pogoje za igranje v Avstraliji vedel več mesecev, odločil pa se je, kot se je,” je končal Nadal.

Vir: Tenis Slovenija, STA