Nadal ne ve, kdaj se bo vrnil v teniško karavano

Rafael Nadal (Foto: https://rafaelnadalfans.com)

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal dvomi, da se bo lahko vrnil že na prvem peščenem Mastersu v Monte Carlu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Nadal se je s tem odzval na besede organizatorjev tekmovanja v kneževini, ki so pred tedni zatrdili, da se bo po poškodbi kolka 22-kratni zmagovalec turnirjev za Grand Slam vrnil prav tam.

Rafael Nadal (Foto: https://rafaelnadalfans.com)

Štirinajstkratni zmagovalec Roland Garrosa je vse od poraza v drugem krogu Odprtega prvenstva Avstralije na stranskem tiru zaradi poškodbe kolka. Posledično je izpustil tudi prve turnirje na ameriških tleh, vključno z obema Mastersoma v Indian Wellsu in Miamiju.

Direktor tekmovanja v Monte Carlu David Massey je pred dvema tednoma dejal, da je Nadal med prvimi prijavljenimi za tamkajšnji Masters. Šestintridesetletnik z Majorke, ki je tam nazadnje zmagal leta 2018, pa je to zanikal.

“Ne vem, od kod so dobili to informacijo,” zvezdnika citira španska Marca. “Če bi informacija držala, bi jo potrdil sam, tako pa tega na žalost ne morem storiti. Grem po svoji poti in ne vem, kdaj bom naslednjič igral. To je vsa resnica,” je dodal Nadal, ki je po 18 letih izpadel iz najboljše deseterice na lestvici ATP.

“Ne morem potrditi, da bom igral v Monte Carlu. Sem v fazi, ko stvari potekajo iz dneva v dan. Informacije raje podajam, ko sem vanje povsem prepričan,” je za Marco še dejal zdaj 13. igralec sveta in enajstkratni zmagovalec turnirja v kneževini.

Masters se bo tam začel 9. aprila in predstavlja uvod v evropsko sezono peščenih turnirjev na najvišji ravni. Vrhunec bo odprto prvenstvo Francije, ki bo med 28. majem in 11. junijem potekalo na igriščih Roland Garrosa v Parizu.

Vir: Tenis Slovenija, STA