Nadal izgubil uvodni dvoboj finala ATP

Taylor Fritz (Foto: © Corinne Dubreuil/ATP Tour)

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je izgubil uvodni poraz na finalu sezone ATP v Torinu. Šestintridesetletnik je v nedeljo zvečer izgubil proti Taylorju Fritzu s 6:7 (3) in 1:6, potem ko je Američan po vsega 1:37 ure igre unovčil svojo prvo zaključno žogo. S tem so se Špančeve možnosti, da leto konča kot številka 1, precej zmanjšale.

Taylor Fritz suvereno do prve zmage (Foto: © Corinne Dubreuil/ATP Tour)

Nadal je tekmovanje začel s tisoč točkami zaostanka za rojakom Špancem Carlosom Alcarazom, ki zaradi poškodbe ne bo nastopil na sklepnem dejanju sezone, a bo moral zdaj osvojiti naslov, da bi ga prehitel.

Letos je izkušeni Španec zmagal na Odprtih prvenstvih Avstralije in Francije. Toda rekordni zmagovalec turnirjev za Grand Slam se je vedno znova spopadal s poškodbami, zaradi rojstva prvega otroka pa se mu za sklepni turnir ni uspelo, kot pravi, dobro pripraviti. Nadal, ki čas preživlja doma s svojim novorojenim sinom, je po dvoboju dejal: “Mislim, da se v prvem nizu nisem dobro gibal. Moj začetni udarec je dobro deloval. Potrebujem več takih dvobojev, da lahko igro dvignem. Tudi če dobro treniram, nedvomno veliko bolje igram na tekmah. To je normalno.”

Dodal je, da to ni idealen termin v sezoni: “To ni idealen turnir in verjetno gre za del sezone, da se vrneš po nekaj mesecih domov. A še vedno imam možnosti. Seveda pa nisem zadovoljen z začetkom. Ta prva tekma je bila zame zelo pomembna.”

Zdaj se bo v zeleni skupini pomeril z Norvežanom Casperjem Ruudom. Ta je dobil svoj uvodni dvoboj proti Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimu s 7:6 (4), 6:4. Ruud je po 1:51 ure prav tako izkoristil prvo “meč”-žogico. Letos je zaigral v finalu OP Francije v Parizu in OP ZDA v New Yorku.

Sklepni turnir sezone osmih najboljših teniških profesionalcev leta v Torinu se igra za nagradni sklad 14.750.000 dolarjev.

Vir: Tenis Slovenija, STA