Nadal in Del Potro v četrti krog, Španec bo ostal najboljši

Včeraj si je Rafael Nadal z zmago proti Avstralcu Alexu de Minaurju v 2 urah in 2 minutah priboril ne le napredovanje v četrti krog tekmovanja, ampak tudi vodilno mesto na ATP lestvici po koncu Wimbledona. Tudi če zmaga Roger Federer, bo najboljši na svetu ostal Španec. 

Lahko bi rekli, da se je mladenič Nadal lotil s preveliko mero strahospoštovanja, toda ne gre mu zameriti. Veliko se ima še za naučiti in igrati na sveti travi Wimbledona ni lahek zalogaj za nikakor. “Že to, da sem lahko igral na centralnem igrišču proti Rafaelu Nadalu, je bilo nekaj izjemnega. To si bom zapomnil do konca življenja. Komaj čakam še na vse tisto, kar me čaka v prihodnosti.” Lepe besede mladega Avstralca, a si ne moremo pomagati, da si ne bi želeli malce drugačne reakcije. Mogoče večjega razočaranja, jeze ali frustracije, da ni mogel nuditi večjega odpora. Kot da bi se na igrišču odpravil brez upanja na zmago.

Rafa pa seveda izkorišča slabšo igro nasprotnikov in še naprej navdušuje v Wimbledonu, kjer si je zagovotil, da bo po koncu tekmovanja še vedno prvi igralec sveta. V letošnji sezoni je zmagal 33 izmed 35 tekem. Če smo malo kritično, bi edino izpostavili njegov začetni udarec, ki je bil 57-odstoten.

Uspešen tudi Juan Martin del Potro

Napredoval je tudi Argenetinec, ki je s 6:4, 7:6 in 6:3 v 2 urah in 24 minutah premagal neugodnega Benoita Pairea. Francoz je v prejšnjem krogu v petih nizih izločil Denisa Shapovalova, na kar mu je zagotovo zmanjkalo energije. Del Potro je predober igralec, da bi izpustil tako priložnost. To je bilo njuno prvo srečanje od leta 2013 v Rimu, ko je slavil Paire. Tokrat je bilo malce drugače in Del Potro je tisti, ki bo še četrtič v petih letih zagral v osmini finala. Postal je tudi edini Argentinec, ki je v Wimbledon nabral 20 zmag.