Na tretjem regijskem satelitu kar 370 otrok

Na 8 lokacijah v sedmih slovenskih regijah so pretekli konec tedna potekali že tretji regijski satelitski turnirji. Prvi so bili organizirani januarja, drugi maja, tretji pa zdaj ob prehodu iz poletne v zimsko sezono.

Turnirji so tokrat potekali v TK Portovald, TK Stražišče, ŠTD Bohinj, TK Z Sport, TK Luka Koper, TK Maribor Branik, TK AS Litija, TA Cokan. Na Tenis Slovenija si s takšnimi turnirji želimo tenis približati tudi tistim, ki se šele spogledujejo s tekmovanji. Gre za nekakšen most med treningi in nacionalnimi turnirji. Sateliti so projekt, s katerim želi Tenis Slovenija, skupaj z organizatorji in drugimi klubi, otroke še dodatno navdušiti nad tenisom. So odličen izziv, ki mlade igralce skozi zanimiv, zabaven in prijazen način v lokalnem okolju uvede v tekmovanja. Pomembno je, da igralci in igralke igrajo s kakovostno primerljivimi tekmeci, saj v ospredju ni samo rezultat, ampak tudi zabava. Cilj turnirjev je otrokom popestriti teniško vadbo. Deklic in dečkov se ne ločuje po spolu. Ti prvi tekmovalni koraki morajo biti sproščeni, na prvem mestu pa je družabnost in fair play. In prvi rezultati so že tu. Če je bilo januarja prijavljenih 244 igralcev in igralk, maja 300, je tokrat sodelovalo kar 370 otrok. Največ jih je bilo v Ljubljani, kjer se je zabavalo kar 132 igralcev in igralk. Mnogi od tistih, ki so nastopili na prvem ali drugem turnirju pa so se zdaj že tako opogumili, da so storili korak naprej in že nastopajo na nacionalnih turnirjih.

“Z organizacijo regijskih satelitskih turnirjev smo na Tenis Sloveniji ponovno pričeli v tem letu in v soboto je potekal že tretji. Ponovno ga je obiskalo rekordno število otrok, kar pomeni, da je med otroci prisotna želja po tekmovanju. Z organizacijo turnirjev bomo nadaljevali tudi v zimski sezoni, želimo pa si, da bodo ti tekmovalci v prihodnje sodelovali tudi na turnirjih nacionalnega nivoja,” je dejala Iva Sodnik, Vodja nacionalnih turnirjev in lig, ITFjr, WTT, WTN.

Zadovoljstva pa ne skrivajo niti otroci, niti starši. Maj iz Ljubljane se je prvič udeležil turnirja: “Tenis mi je zelo všeč. Treniram ga 2x na teden. Danes sem prvič prišel tudi na turnir. Najprej me je bilo malo strah, nato pa sem užival.”

Eden od staršev pa je rekel: “Všeč mi je ideja o takšnih turnirjih. Sam nimam želje, da bi moja hči nekoč igrala profesionalno, pomembno pa je, da se ukvarja s športom. Zdaj smo bili že drugič na takšnem turnirju in tudi tokrat je zelo uživala. Šport je pomemben del razvoja naših otrok, tako da podpiram takšne ideje, ko ni v ospredju samo tekmovalnost ampak tudi druženje.”

Vir: Tenis Slovenija

Foto material se nahaja tukaj.