Na servisu izjemni Bedene ugnal 20. igralca sveta

Aljaž Bedene. (Foto: Instagram)

Aljaž Bedene. (Foto: Instagram)

Slovenski tenisač Aljaž Bedene je na turnirju serije ATP 500 na Dunaju prišel še do tretje zmage v štirih dneh in si tako zagotovil mesto v 2. krogu. Tam ga čaka obračun proti Gillesu Simonu, sicer 50. igralcu sveta.

Aljaž Bedene. (Foto: Instagram)
Aljaž Bedene. (Foto: Instagram)

Aljaž Bedene tudi tokrat dokazuje, da se na Dunaju počuti odlično. V glavnem avstrijskem mestu je že nastopal v letih 2011 in 2012 in vselej zabeležil vsaj dve zmagi. Prvo leto se je skozi kvalifikacijsko sito prebil do 2. kroga, naslednje leto pa ga je šele v četrtfinalu zaustavil Janko Tipsarević.

Boljši od 20. igralca sveta

Tudi tokrat se je Bedene uspešno soočil s kvalifikacijami, svoj rezultat pa še nadgradil z zmago v 1. krogu glavnega dela. Nasproti mu je drugič v karieri stal Argentinec Guido Pella, ki je pred tem dobil edini medsebojni obračun v Umagu.

Tokrat je Ljubljančan bil boljši, blestel pa je predvsem na svoj začetni udarec. V polje je sicer zadel le 58 % prvih servisov, a ko ga je zadel, je dobil kar 97 % točk (28/29). Pelli v celotnem obračunu ni ponudil niti ene žogice za ‘break’, sam pa je izkoristil 2 od 8 (75 %).

Za četrtfinale proti Simonu

V kolikor bo Bedene želel vsaj ponoviti uspeh iz leta 2012, ko je prišel v četrtfinale, bo moral v naslednjem krogu še tretjič v karieri premagati Gillesa Simona. Najvišje uvrščeni slovenski tenisač je do sedaj dobil oba medsebojna obračuna, zadnjega le dober mesec nazaj v Metzu, kjer je Bedene nato šel vse do finala.

ATP 500 Dunaj (Avstrija, €2,296,490, trda podlaga, dvorana), posamezno
1. krog kvalifikacijBedene A. (Slo/4) – Kovalik J. (Svk/PR) 6:2, 6:4
2. krog kvalifikacijBedene A. (Slo/4) – Delbonis F. (Arg/6) 6:2, 7:6(6)
1. krog: Pella G. (Arg/7) – Bedene A. (Slo/Q) 4:6, 4:6
2. krog: Bedene A. (Slo/Q) – Simon G. (Fra) [24.10.]