Na leto 2021 prestavljen tudi Davisov pokal

Zaključni turnir Davisovega pokala v Madridu je prav tako prestavljen na leto 2021, so sporočili na uradni strani tekmovanja. Zaključni turnir 18 najboljših moških reprezentanc bo na sporedu med 22. in 28. novembrom 2021. Razlog za odpoved pa so logistične težave in ukrepi v boju za zajezitev novega koronavirusa.

Davisov pokal (Photo by Jon Buckle/Getty Images for LTA)

Turnir bi se moral letos odviti med 23. in 29. novembrom, a so bili organizatorji v Madridu primorani prestaviti zaključno tekmovanje na naslednje leto. Tako so se odločili tudi v ženski različici tekmovanja, v pokalu Fed, ki bo na sporedu aprila prihodnje leto.

Obračun Slovenije in Paragvaja v drugi svetovni skupini, ki bi se moral odviti septembra letos, bo na sporedu bodisi marca bodisi septembra 2021.

Na zaključnem turnirju leta 2021 bodo naslov branili reprezentanti Španije, ki so v lanski prvi različici prenovljenega Davisovega pokala ugnali Veliko Britanijo.

Na zaključnem turnirju se bodo pomerile Španija, Rusija in Ekvador v skupini A, Kanada, Kazahstan in Švedska v skupini B, Francija, Velika Britanija in Češka v skupini C, Hrvaška, Avstralija in Madžarska v skupini D, ZDA, Italija in Kolumbija v skupini E ter Srbija, Nemčija in Avstrija v skupini F.

V izločilne boje se uvrstijo zmagovalci skupin ter dve najboljši drugouvrščeni reprezentanci.

Skupni denarni sklad največjega moškega reprezentančnega tekmovanja bo 23 milijonov evrov, igralci bodo prejeli 15,3 milijona evrov, nacionalne zveze pa 7,7 milijona evrov. Zmagovalec bo dobil 2,1 milijona evrov.

Vir: Tenis Slovenija, STA